بزرگترین تولید کننده

پمپ‌های وکیوم، بلوئر و کمپرسور هوا

نمایندگی

محصولات Atlas Copco

گواهینامه

ISO 9001-2015

کمپرسور خطی یا کمپرسور اینورتر خطی

هوای فشرده و کم حجم کاربردهای متعددی در صنایع مختلف دارد و بسیاری از تجهیزات صنعتی با نیروی هوا عمل می‌کنند. کمپرسور هوا وظیفه تأمین این هوا را بر عهده دارند و می‌توانند با استفاده از نوعی انرژی مکانیکی هوا را با حجم اولیه بالا با سرعت و قدرت زیاد مکیده و بعد از فشرده‌سازی خارج کنند. کمپرسورها انواع مختلفی از نظر قدرت، سرعت، تعداد مراحل کار، نوع موتور، نحوه روغن‌کاری، فشار مکش و … دارند و هر کدام می‌توانند ویژگی‌ها، مزایا و معایب و کاربردهای متفاوتی داشته باشند. کمپرسور خطی نوعی از کمپرسورهای هوا است که به دلیل کاهش مصرف انرژی از یک طراحی و ساختار منحصربه‌فرد برخوردار است. در ادامه این مطلب از پارس وکیوم به بررسی کامل این کمپرسورها پرداخته خواهد شد.

آنچه در این مقاله خواهید خواند:

کمپرسور خطی چیست؟

کمپرسورهای معمولی مصرف انرژی بالایی دارند و زمانی که تحت فشار عمل می‌کنند ممکن است که کیفیت و عملکرد آنها نیز کاهش پیدا کند به همین دلیل سازندگان این تجهیزات با تولید کمپرسورهای خطی قدم بزرگی در کاهش مصرف انرژی و بهبود عملکرد آنها برداشته باشند. در حقیقت کمپرسور خطی نوعی کمپرسور گاز است که پیستون به کار رفته در آن برای متراکم کردن گاز و کاهش حداکثری مصرف انرژی در امتداد یک مسیر خطی حرکت می‌کند. این کمپرسورها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که می‌توانند در زمان‌های مختلف و با توجه به شرایط دمایی محیط تا 40 درصد در مصرف برق و انرژی صرفه‌جویی نمایند.

پیشنهاد مطالعه: یکی دیگر از محصولاتی که مورد استقبال مشتریان ما قرار می‌گیرد، پمپ خلا یا پمپ وکیوم است؛ اگر می‌خواهید با پمپ وکیوم و کاربردها و انواع آن آشنا شوید، پیشنهاد می‌کنیم با مراجعه به صفحه پمپ وکیوم مدل های مختلف را ببینید و مطالب کامل راجع به این دستگاه را مطالعه کنید.

نحوه عملکرد کمپرسورهای خطی

در حقیقت طرز کار کمپرسور اینورتر خطی همانند شتاب‌دهنده اتومبیل‌ها است به این معنی زمانی که نیاز به سرعت بیشتر باشد، شتاب هم بیشتر خواهد شد و در صورت کاهش سرعت، شتاب نیز کاهش پیدا می‌کند. این کمپرسورها بیشتر برای یخچال‌های مدرن و به‌روز استفاده می‌شوند و در ماه‌های گرم سال که به سرمای بیشتری نیاز است با تمام توان خود کار کرده و سرمای مورد نیاز را تأمین می‌کنند اما در فصول سرد سال که بار سرمایی کمتر است، کمپرسور با توجه به دمای محیط از قدرت و برق کمتری استفاده می‌کند. در اصل این کمپرسورها قادر هستند حتی تفاوت دمای شب و روز را تشخیص داده و بر اساس میزان نیاز عمل کنند و مصرف انرژی را کاملاً بهینه نمایند.

linear compressor

مهم‌ترین مزایای کمپرسور خطی

همان‌طور که گفته شد کمپرسورهای خطی از یک طراحی خاصی و ویژه برخوردار هستند و در مقایسه با کمپرسورهای معمولی عملکرد بهتری خواهند داشت. از جمله مهم‌ترین مزایای این نوع از کمپرسورهای هوا می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

پایداری دما و مصرف انرژی کمتر

در اصل خطی بودن این نوع از کمپرسور باعث می‌شود که مصرف انرژی آن به حداقل میزان ممکن برسد و برخورداری از درایو پیستون مستقیم به جای درایو رفت و برگشتی باعث شده است که اصطکاک داخلی قطعات آن کمتر شده و در مصرف انرژی صرفه‌جویی قابل توجهی بشود. این کمپرسور همچنین به پایداری دما کمک می‌کند و در شرایط دمایی مختلف عملکرد مناسبی داشته باشد.

 

پیشنهاد مطالعه: اگر می‌خواهید در مورد روغن‌های کمپرسور اطلاعات بیشتری کسب کنید، پیشنهاد می‌کنیم حتما با مراجعه به وبلاگ پارس وکیوم، مقاله بهترین روغن کمپرسور را مطالعه کنید.

آلودگی صوتی کمتر

یکی از مشکلات و چالش‌های اصلی کمپرسورهای معمولی ایجاد سر و صدا و آلودگی‌های صوتی است اما کمپرسورهای خطی به دلیل ساختار منحصربه‌فردی که دارند سروصدای بسیار کمی دارند و به همین دلیل بهترین گزینه برای یخچال‌ها می‌باشند. صدای این کمپرسورها حتی در سکوت مطلق شب نیز به سختی به گوش می‌رسد.

طول عمر بالا

از دیگر مزیت‌های کمپرسور خطی طول عمر بالای آن است چرا که این کمپرسور برخلاف کمپرسورهای عادی به‌صورت مکرر روشن و خاموش نمی‌شود و همین امر باعث می‌شود که استهلاک قطعات آن کمتر شده و بیشتر از کمپرسورهای معمولی عمر کند.

داشتن صرفه اقتصادی

اگرچه کمپرسورهای خطی در مقایسه با کمپرسورهای عادی از قیمت اولیه بیشتری برخوردارند اما این تفاوت قیمت به راحتی در میزان مصرف انرژی و در بلند مدت جبران می‌شود و با توجه به آنکه این کمپرسورها نیاز به تعمیر و نگهداری کمتری داشته و طول عمر بیشتری دارند، صرفه اقتصادی بالاتری خواهند داشت.

  • تنظیم کننده سرعت موتور (کنترل دور)، ایجاد سرعت بیشتر از سرعت نامی موتور، جلوگیری از گرم کردن و در نهایت سوختن موتور، تغییر دهنده جهت دور به راحتی و بدون نیاز به کنتاکتور، امکان کار موتور در شرایطی که ولتاژ ورودی متغیر است، حفاظت موتور در مقابل افزایش ولتاژ و جلوگیری از آسیب دیدن موتور و … از دیگر مزیت‌های این نوع از کمپرسورها هستند.

کمپرسور اینورتر خطی

 معایب کمپرسور خطی

در کنار تمامی مزیت‌هایی که کمپرسورهای خطی یا اینورتر دارند از معایب و ایراداتی نیز برخوردار هستند که حتماً باید به آنها توجه شود. از جمله مهم‌ترین معایب این کمپرسورها می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • این کمپرسورها از قیمت اولیه بالایی برخوردارند به همین دلیل یخچال‌هایی که از آنها استفاده می‌کنند گران‌قیمت‌تر هستند.
  • این نوع از کمپرسورهای هوا در برابر اتصالات برق بسیار حساس بوده و حتماً باید از محافظ الکتریکی برای آنها استفاده شود.
  • این نوع از کمپرسورها از ولتاژ کمتری در مقایسه با کمپرسورهای هرمتیک برخوردارند.
  • دور موتور در این نوع از کمپرسورها متغیر است در حالی که کمپرسورهای معمولی دارای دور موتور ثابتی هستند.

 

پیشنهاد مطالعه: از آنجایی که صحبت بیشتر در مورد Compressor در این مقاله نمی‌گنجد، برای آشنایی بیشتر با این دستگاه مهم و کاربردی، پیشنهاد می‌کنیم که به وبلاگ ما مراجعه کرده و مقاله کمپرسور چیست را مطالعه کنید.

جمع‌بندی نهایی

کمپرسور خطی نوعی از کمپرسورهای مدرن و جدید هوا است که کاربردهای متعددی خصوصاً در تولید یخچال و سیستم‌های سرمایشی دارد. این کمپرسور به گونه‌ای طراحی شده که پیستون های به کار رفته در آن در یک مسیر خطی حرکت کرده و در کاهش مصرف انرژی نقش پررنگی دارند. این کمپرسورها از پایداری دمایی بالایی برخوردار بوده و تغییرات دمایی را به خوبی تشخیص می‌دهند. عدم سر و صدا، کاهش مصرف انرژی، طول عمر بالا، هزینه نگهداری پایین و … از مهم‌ترین مزیت‌های این کمپرسورها به شمار می‌روند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *