بزرگترین تولید کننده

پمپ‌های وکیوم، بلوئر و کمپرسور هوا

گواهینامه

ISO 9001-2015

تست سلامت پمپ وکیوم و روش‌های برطرف کردن هر خرابی

پمپ وکیوم در حقیقت یک سیستم مکانیکی است که فشار مایع داخلی را کاهش می‌دهد و هرگونه هوای اضافی و عناصر دیگر را حذف می‌کند. پمپ وکیوم (Vacuum Pump) می‌تواند مولکول‌های هوا یا گاز را از یک محیط یا محفظه آب‌بندی شده تخلیه کرده و یک فشار منفی یا خلأ نسبی ایجاد کند. این پمپ‌ها می‌توانند بر اساس فاکتورهای مختلفی دسته‌بندی شده و از تنوع بالایی برخوردار باشند. هر کدام از انواع پمپ‌های وکیوم از طول عمر مشخصی برخوردارند و می‌توانند راندمان متفاوتی داشته باشند اما ممکن است دچار مشکلات مختلفی شده و عملکرد آن‌ها دچار اختلال شود. در ادامه مطلب به بررسی نحوه تست سلامت پمپ وکیوم و برطرف کردن خرابی‌ها و مشکلات آن پرداخته می شود.

مشکلات و ایرادات رایج در پمپ وکیوم

همانطور که گفته شد پمپ‌های وکیوم از تنوع بالایی برخوردار بوده و هرکدام می‌توانند کاربردها و استفاده‌های متعددی داشته باشند. تست سلامت پمپ وکیوم از اهمیت بالایی برخوردار است و لازم است به صورت مستمر محیط استفاده از پمپ، سلامت قطعات، میزان روغن و … بررسی شود. از جمله رایج‌ترین مشکلات پمپ وکیوم و راهکارهای آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

پمپ وکیوم روشن نمی‌شود

کار نکردن پمپ وکیوم می‌تواند دلایل و علل مختلفی داشته باشد که مهم‌ترین آن‌ها شامل عدم اتصال برق، وجود ایراد در اتصالات برقی، معیوب بودن موتور پمپ، گرفتگی فیلترهای پمپ وکیوم، مسدود شدن لوله‌ها، چسبندگی بالای روغن، پایین بودن دمای روغن، مسدود شدن پمپ و … هستند. هر کدام از این عوامل باید به صورت جداگانه بررسی شده و در صورت ایراد داشتن برطرف شوند.

پمپ وکیوم روشن می شود اما در مکش مشکل دارد

زمانی که پمپ وکیوم روشن می شود اما نمی‌تواند عمل مکش را به خوبی انجام دهد ممکن است ایرادات مختلفی داشته باشد. از جمله مهم‌ترین دلایل این مشکل به شرح زیر هستند:

  • عدم تطابق ولتاژ ورودی با ولتاژ پمپ و یا عدم تعادل فاز به موتور پمپ
  • معیوب بودن سیستم سیم کشی پمپ
  • وارد شدن ذرات خارجی به داخل پره های پمپ یا قسمت‌های مختلف آن
  • چرخش معکوس که باید نسبت به فلش روی بدنه پمپ وکیوم تنظیم شود
  •  ایراد در گیج پمپ وکیوم
  • بسته بودن شیرهای ورودی
  • مسدود بودن فیلتر ورودی
  • نشتی در سیستم لوله کشی و گیرکردن پره و …

دود کردن پمپ وکیوم

یکی دیگر از مشکلاتی که ممکن است در پمپ‌های خلأ (خصوصاً پمپ‌های روغنی) مشاهده شود، تولید دود است. از جمله مهم‌ترین دلایل بروز این مشکل می‌توان به معیوب بودن و ایراد داشتن فیلتر سپراتور پمپ، نصب اشتباه این فیلتر در خروجی پمپ، ناصاف بودن بین سطح تماس فیلتر و کارتر روغن و عدم آب‌بندی مناسب و … اشاره کرد.

دود کردن پمپ وکیوم

پایین بودن سرعت پمپاژ پمپ وکیوم

یکی دیگر از مشکلاتی که در بسیاری از پمپ‌های وکیوم مشاهده می شود کاهش سرعت پمپاژ و افت راندمان آن است. این مشکل نیز بیشتر در پمپ‌های روغنی مشاهده می شود و علت آن می‌تواند متفاوت باشد. از جمله مهم‌ترین دلایل پایین بودن سرعت پمپاژ پمپ وکیوم می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • مسدود شدن ورودی هوا و گیر کردن آلودگی‌های مختلف در آن
  • مسدود شدن فیلتر پمپ
  • طولانی بودن اتصال لوله وکیوم و لوله کشی نامناسب آن
  • خرابی سیل‌های آب‌بندی
  • کم بودن قطر لوله‌ها گرفتگی شیر و باز نشدن به صورت کامل
  • ناکافی بودن میزان سیال خنک کاری

خشک کار کردن پمپ وکیوم و خاموش شدن مکرر

خشک کار کردن از جمله مشکلات رایجی است که در بسیاری از پمپ‌های وکیوم مشاهده می شود و این کار می‌تواند منجر به خاموش شدن‌های مکرر آن شود. از مهم‌ترین دلایلی که باعث بروز این مشکل می شود می‌توان به مسدود شدن ورودی یا خروجی پمپ، معیوب بودن موتور پمپ، وجود فشارهای اضافی در قسمت خروجی پمپ، صدمه دیدن قطعات داخلی پمپ مانند خازن و … اشاره کرد که باید کاملاً بررسی شده و ایرادات آن‌ها برطرف شود.

تولید گرمای بیش‌ازحد از پمپ

گرم و داغ شدن بیش‌ازحد پمپ وکیوم یکی دیگر از مشکلات و ایرادات رایجی است که در انواع پمپ‌ها مشاهده می شود. از جمله مهم‌ترین دلایل این مشکل می‌توان به مواردی همچون استفاده از پمپ در محیط بسته و نامناسب و بدون تهویه، عدم فاصله مناسب با دیوارها و تجهیزات صنعتی، مسدود و کثیف شدن دریچه‌ها و فیلترهای پمپ، استفاده بیش‌ازحد از پمپ و عدم استراحت دادن به آن، وجود نشتی در قسمت‌های مختلف پمپ و عدم رسیدن به خلأ نهایی و … اشاره کرد. هرکدام از این مشکلات باید به صورت جداگانه بررسی و برطرف شوند.

ایجاد سر و صداهای غیرعادی

چنانچه پمپ وکیوم سروصداهایی غیرعادی تولید کند می‌تواند نشان دهنده مشکلات و ایرادات مختلفی باشد که مهم‌ترین آن‌ها شامل موارد زیر هستند:

  • معیوب بودن بلبرینگ‌های پمپ
  • معیوب بودن دیافراگم
  • صدمه دیدن دنده‌ها به علت اضافه بار یا روان کاری نامناسب
  • خراب شدن موتور
  • نصب نادرست و ناتراز
  • قرارگیری نادرست چرخ دنده‌ها و پیچ ها و …

مصرف انرژی بالا

از دیگر مشکلاتی که باید در تست سلامت پمپ وکیوم به آن پرداخته شود، میزان مصرف زیاد انرژی است که معمولاً در پمپ‌های برقی مشاهده می شود. از مهم‌ترین دلایل این مشکل می‌توان به مواردی همچون بالا بودن فشار تخلیه، مشکل در اتصال کوپلینگ ها، خرابی بلبرینگ‌ها، نصب نادرست پمپ و … اشاره کرد و هر کدام از این عوامل باید جداگانه بررسی و برطرف شوند.

لرزش پمپ وکیوم

در تست سلامت پمپ وکیوم باید عدم لرزش آن نیز بررسی شود چرا که لرزش پمپ می‌تواند باعث بروز اختلال در عملکرد و راندمان آن شود. از مهم‌ترین دلایلی که باعث لرزش پمپ وکیوم می‌شوند می‌توان به مشکل در اتصال کوپلینگ، عدم مهار مناسب پمپ یا موتور، بالانس نبودن روتور، نصب نادرست پمپ و … اشاره کرد که باید هر کدام به صورت تخصصی بررسی و برطرف شوند.

به خلأ نرسیدن پمپ

گاهی ممکن است که پمپ وکیوم هرچقدر کار کند به خلأ نهایی نرسد و در نهایت باعث بروز مشکلاتی همچون داغ شدن، تولید دود و سوختگی موتور شود. از مهم‌ترین دلایلی که باعث این مشکل می‌شوند می‌توان به مواردی همچون تنظیم نادرست ریلیف ولو، معیوب بودن گیج سنج، وجود نشتی در خط مکش و … اشاره کرد که باید بررسی و برطرف شوند.

کاهش یافتن ظرفیت پمپ وکیوم

کاهش ظرفیت پمپ نیز از جمله مشکلات و ایرادات رایجی است که در تعدادی از پمپ‌های وکیوم مشاهده می شود. ازجمله مهم‌ترین دلایل این مشکل می‌توان به مسدود شدن دریچه ورودی، وجود نشتی در لوله‌های خلأ و لوله‌های هوا، گرفتگی فیلترهای ورودی، عملکرد نادرست ریلیف ولو (شیر تسکین) و … اشاره کرد. در تست سلامت پمپ وکیوم باید تمامی این موارد بررسی شده و هرگونه ایراد در سریع‌ترین زمان برطرف شود.

جمع‌بندی نهایی

پمپ وکیوم مولکول‌های هوا یا گاز را از یک محفظه آب‌بندی شده تخلیه کرده و یک فشار منفی یا خلأ نسبی ایجاد کند. این پمپ‌ها ممکن است که دچار مشکلاتی همچون روشن نشدن، داغ شدن، کاهش ظرفیت، کاهش سرعت پمپاژ، مصرف بالای انرژی، تولید دود و سروصدای زیاد، لرزش و… شوند. با انجام تست سلامت پمپ وکیوم می‌توان به تمامی این مشکلات پی برده و آن‌ها را در سریع‌ترین زمان برطرف کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *