کسب اطلاعات و مشورت با تولیدکنندگان دمنده به منظور تصمیم گیری آگاهانه برای کاربریهای صنعتی متناسب با نیازهای شغلی شما، آشنایی با اصول اولیه مربوط به هر نوع فن یا دمندهای که متناسب با نیازهای شما باشد، میتواند برایتان کارساز باشد. در این مطلب که توسط تیم محتوای وکیوم پارس تهیه شده است، در مورد دمنده های احیا کننده و ویژگیهای اصلی، مزایا و این که چگونه ممکن است که آنها در یک کاربری خاص در سازمان شما مورد استفاده قرار بگیرند، صحبت خواهیم کرد.
آنچه در این مطلب میخوانید:
- دمنده احیاکننده
- نحوه کار دمنده احیا کننده
- انواع دمنده احیاکننده
- فواید دمنده احیا کننده
- نحوه استفاده از دستگاههای دمنده احیا کننده
- تفاوت بین دستگاههای احیا کننده و گریز از مرکز
دمنده احیا کننده چیست؟
این دستگاهها گاهی تحت عنوان یک دمنده کانال جانبی یا کمپرسور حلقهای شناخته میشوند و برای جابجایی حجم زیاد هوا با فشار کم مورد استفاده قرار میگیرند. این دمنده ها با استفاده از قانونی که تحت عنوان جابجایی غیر مثبت شناخته میشود، هوا را حرکت میدهند؛ به این معنی که آنها اجازه میدهند، قبل از حرکت هوا به سمت جلو و با استفاده از تیغههای جانبی، مقدار مشخصی از هوا بر روی تیغه بلوئر هوا حرکت کند.
این موضوع در نهایت فشار یا مکش را با روشی مقرون به صرفه ایجاد میکند که متفاوت از کار با تعداد زیادی دمنده است (مثلا به دام انداختن هوا و حرکت آن از طریق اعمال فشار). با این حال، دمنده های احیا کننده دارای یک موتور هستند که باعث چرخش تیغهها میشود و تفاوت چندان دیگری با سایر دمنده های هوا موجود در بازار ندارند.
دمنده های احیا کننده چگونه کار میکنند؟
دمنده های احیا کننده به عبارت ساده، ورودی و خروجی هوای مداوم، تحت فشار یا تحت مکش را ایجاد میکنند. پروانهای در داخل دمنده میچرخد و باعث ایجاد افت فشار بین هوای ورودی و خروجی میشود. هوا وارد ورودی شده، از طریق پروانه در دمنده احیا کننده منتقل و سپس از طریق خروجی خارج میشود.
این بدان معنی است که میتوان از دمنده احیا کننده برای هر دو کاربرد یعنی تخلیه هوا از یک محیط و ایجاد فشار هوای مثبت یا منفی (مکش) استفاده کرد. به خاطر این عملکرد دوگانه که این دمندهها دارند، مورد استفاده از آنها زیاد است و در هر جایی و در هر صنعتی مورد استفاده قرار میگیرند. تنوع زیادی در اندازه دارند و از موارد بسیار کوچک تا اندازههای بزرگ ساخته میشوند و مورد استفاده قرار میگیرند.
انواع دمنده احیا کننده
بازار جهانی تولید دمنده های احیا کننده به سه دسته مجزا تقسیم میشود که وابسته به سطح دمنده هستند؛ دستگاههای تک مرحلهای، دو مرحلهای یا سه مرحلهای که همه این موارد توسط تولید کنندگان مختلف دمنده های احیا کننده عرضه میشوند.
دمنده های تک مرحلهای رایجترین نوع موجود در بازار هستند. با استفاده از این دمندهها، هوا یک بار در اطراف دمنده حرکت میکند و پس از آن تخلیه میشود. کمپرسور دو مرحلهای میتوانند تقریبا دو برابر فشار یا مکش دمنده های تک مرحلهای ایجاد کنند، زیرا جریان هوا قبل از خارج شدن به دور پروانه برای چرخش دوم هدایت میشود و این کار باعث خواهد شد که مقدار بیشتری از هوا جابجا شود.
فواید دمنده های احیا کننده
با توجه به طراحی این دمندهها، آنها نسبت به انواع دیگر به میزان قابل توجهی به نظارت و نگهداری کمتر نیاز دارند. این دمندهها بدون روغن کار میکنند و فقط یک قسمت متحرک دارند. تنها قسمتهایی که ممکن است مستهلک شوند، یاتاقانهای آنها هستند که به صورت خودکار روانکاری میشوند. در اصل، این دمندهها به نگهداری کمی نیاز دارند و تقریبا به اندازه سایر تجهیزات، خرابیهای عملیاتی را تجربه نمیکنند و کارکرد مطمئنی را ارائه میدهند.
دمنده های احیا کننده معمولی همچنین دارای کارکرد بدون صدا، متنوع و کارآمد هستند. آنها تقریبا در هر مکانی قابل نصب بوده و لرزش بسیار کمی ایجاد کرده و بدون ضربه کار میکنند. آنها بسیار تمیز بوده و با توجه به کوچک بودن آنها، تنها میتوانند مقدار کمی هوا را جابجا کنند. به عنوان یک مزیت، این دمندهها برای استفاده در دماهای بالا مورد استفاده قرار میگیرند. این مزایا باعث میشود که دمندهها، گزینهای مقرون به صرفهتر برای سازمانهایی باشند که مایل به صرف وقت و هزینه اضافی برای تعمیر و نگهداری هستند و میخواهند از سرمایهگذاری خود استفاده بیشتری کنند.
پیشنهاد: پارس وکیوم نماینده بلوئر robuschi میباشد، شما میتوانید برای خرید بهترین و باکیفیتترین انواع بلوئر با کارشناسان ما در پارس وکیوم با شماره 02166801373 در تماس باشید.
چگونه از دستگاههای دمنده احیا کننده استفاده میشود؟
در حالی که اکثر مردم در مورد این ماشینها اطلاعات بسیار کمی دارند؛ اما تقریبا در زندگی روزمره همه افراد استفاده میشوند، بدون این که از وجود آنها آگاه باشند. برخلاف این حقیقت که اغلب نادیده گرفته میشوند، دمندههای صنعتی در همه صنایع و فرآیندهای تولید، حضور فعال دارند. دمنده های احیا کننده بخشی از کاربردها و صنایع متداول هستند که برخی از این صنایع را در ادامه لیست کردیم تا گستردگی استفاده از این دمندهها را درک کنید که عبارتند از: تجهیزات هوادهی استخر، دستگاههای CNC، تجهیزات حکاکی، خارج کردن گرد و خاک از محیط کار دستگاه، سیستمهای مکش صنعتی، بستهبندی، چاپخانه، سیستمهای خشککن و بسیاری از صنایع دیگر از این دمندهها به طور گسترده استفاده میشود. در بسیاری از دستگاههای صنعتی نیز کاربرد دارند و از آنها برای تولید هوا و یا مکش استفاده میشوند. از این دمندهها میتوان در صنایع و کاربردهای متنوعی استفاده کرد؛ مشاغلی که از مواد شیمیایی یا فرآیندهای محیطی استفاده میکنند. اصولا، هر فرآیند نیازمند به مکش یا جریان هوای زیاد با فشار کم، ممکن است گزینهای مناسب برای استفاده از دمنده های احیا کننده باشد.
یکی از دلایل استفاده از دمنده احیا کننده در ماشینآلات بسیار متداول این است که آنها نیازی به نگهداری ندارند. دمنده های احیا کننده در رده ماشینهای بدون تماس در نظر گرفته میشوند. آنها بدون نیاز به سرویس دهی میتوانند تا 40،000 ساعت کار کنند. این نوع از دمندهها یک عنصر اساسی برای بسیاری از ماشینها بوده و در صنایع متنوعی کاربرد دارند و درک عملکرد و کاربردهای آنها میتواند فوق العاده مفید باشد. هزینه نگهداری پایین آنها باعث گسترش این دمندهها در موارد مختلف شده است. به راحتی و بدون نگهداری مدتی طولانی کار میکنند و در صورت اشکال، میتوان آنها را با هزینهای مناسب تعمیر کرد و تعمیر آنها پیچیدگی زیادی ندارد.
تفاوت بین دستگاههای احیا کننده و گریز از مرکز چیست؟
دمنده های هوا احیا کننده و گریز از مرکز چندین شباهت دارند، اما دو دستگاه کاملا مختلف هستند. دمنده گریز از مرکز، روش متفاوتی از مصرف هوا را مورد استفاده قرار میدهد که هوا معمولا در مرکز پنکه وارد میشود و نسبت به ورودی با زاویه 90 درجه خارج میشود. دمنده های احیا کننده هوا معمولا دارای تیغههایی هستند که به موازات یکدیگر حرکت میکنند؛ یکی برای مکش هوا به داخل، دیگری برای خروج هوا. این تیغهها با حرکت سریع خود باعث به دام افتادن مولکولهای هوا میشوند و به ناچار در اثر حرکت تیغه به داخل این دمندهها حرکت میکنند. تیغهها به صورت زاویهدار قرار دارند و موجب حرکت مولکولهای هوا میشوند.