بزرگترین تولید کننده

پمپ‌های وکیوم، بلوئر و کمپرسور هوا

نمایندگی

محصولات Atlas Copco

گواهینامه

ISO 9001-2015

راهنمای نصب کمپرسور باد + بررسی 8 مورد از نکات پراهمیت این کار

کمپرسور هوا از جمله کاربردی‌ترین تجهیزاتی است که استفاده‌های صنعتی، نیمه‌صنعتی و غیر صنعتی متعددی دارد. این دستگاه‌ها تنوع و تعدد بالایی داشته و بر اساس فاکتورهایی مانند فشار مکش، دهش و ظرفیت، سرعت، تعداد مراحل کار، موتور محرک، نحوه کار و عملکرد و… انواع مختلفی دارند. نصب، راه‌اندازی، استفاده و حتی تعمیر و نگهداری کمپرسورها می‌تواند اهمیت بسیار زیادی در راندمان و طول عمر آن‌ها داشته باشد به همین دلیل حتماً باید در زمان نصب آنها به تمامی اصول و استانداردها توجه ویژه‌ای شود. در این مقاله نحوه نصب کمپرسور هوا را با هم بررسی می‌کنیم؛ با ما همراه باشید.

اگر قصد خرید یک کمپرسور هوا باکیفیت را دارید، پارس وکیوم می‌تواند بهترین انتخاب شما باشد. همچنین ما برای اینکه اطمینان حاصل کنیم که مشتریانمان خرید خوبی را تجربه می‌کنند، در مراحل خرید همراه شما هستیم تا به تمامی سوالات و ابهامات شما پاسخ دهیم. برای خرید و ثبت سفارش، تنها کافیست وارد سایت ما شده و یا با شماره 66801373-021 تماس بگیرید.

کمپرسور چیست؟

پیش از اینکه به سراغ موضوع اصلی مقاله برویم و در این مورد صحبت کنیم که نصب کمپرسور چگونه انجام می‌شود، لازم است تا در ابتدا بدانید که اصلا کمپرسور چیست و چه کاربردی دارد.

کمپرسور (Compressor) یا متراکم کننده در حقیقت به دستگاهی گفته می‌شود که می‌تواند با کاهش حجم سیالات و متراکم کردن آن‌ها باعث افزایش فشار در این دستگاه‌ها شود. در اصل این دستگاه،‌ می‌تواند با استفاده از یک انرژی اولیه که از نوع انرژی‌های مکانیکی است هوا را با سرعت و قدرت بالا مکیده و به واسطه نوع طراحی و برنامه‌ای که دارد، آن را فشرده و متراکم و در نهایت به سمت کندانسور منتقل کند.

فرآیند متراکم کردن گاز در کمپرسورها باعث می‌شود که دمای هوا به شکل قابل توجهی بالا برود؛ به همین دلیل در مسیر خروج گاز از کمپرسور ، از لوله‌های خنک‌کننده استفاده می‌شود. گازی که توسط کمپرسور ها تولید می‌شود، می‌تواند انرژی مورد نیاز دستگاه‌های مختلف در صنایع گوناگون را تأمین کند.

پیشنهاد مطالعه: از آنجایی که صحبت بیشتر در مورد مفهوم و کاربرد کمپرسور در این مقاله نمی‌گنجد، پیشنهاد می‌کنیم که برای درک بهتر آنچه در این مقاله عنوان مي‌کنیم حتما با مراجعه به وبلاگ پارس وکیوم، مقاله کمپرسور چیست را مطالعه کنید.

مهم‌ترین نکات پیش از نصب کمپرسور

پیش از آنکه نصب کمپرسور را آغاز کنید، نیاز است که نکات و فاکتورهای مختلفی را در مد نظر قرار دهید؛ مهم‌ترین این نکات، عبارتند از:

  • تراز بودن محل قرارگیری و نصب
  • اتصال به سیم ارت برای جلوگیری از حوادث مختلف
  • عدم قرارگیری کمپرسور در زیر نور خورشید، فضای باز، در معرض باد، باران و…
  • حرکت دادن کمپرسور به صورت افقی به منظور جلوگیری از نشتی دادن روغن
  • عدم استفاده از سیم‌کشی معمولی و خانگی برای کمپرسورهایی با ظرفیت بیشتر از 40 لیتر
  • انتخاب نوع کمپرسور متناسب با نوع پروژه و نیاز آن؛ این کار موجب می‌شود، دستگاه کارایی و راندمان مناسبی داشته باشد.

نکات مهم پیش از نصب

آموزش نصب کمپرسور و راه‌اندازی آن

بعد از آنکه تمامی نکات و موارد گفته شده را رعایت کرده و کمپرسور را به محل مورد نظر منتقل و در جای مناسب قرار دادید، زمان نصب و راه اندازی کمپرسور است. در این مرحله لازم است به موارد مختلفی توجه داشته باشید که عبارتند از:

1. بررسی روغن کمپرسور هوا

بررسی روغن موتور کمپرسور هوا از مهم‌ترین و حیاتی‌ترین کارهایی است که در زمان خرید و نصب آن‌ها باید انجام شود. البته این نکته فقط برای کمپرسورهای روغن صدق می‌کند و کمپرسورهای سایلنت برای نصب و راه‌اندازی نیازی به روغن ندارند. معمولاً کمپرسورهای تازه و نو فاقد روغن هستند؛ زیرا ممکن است در زمان جابجایی نشتی داشته و باعث کثیف شدن قطعات مختلف سیستم شود. بنابراین در زمان نصب کمپرسور اولین کاری که باید انجام دهید، بررسی روغن دستگاه است.

«معمولاً برای کمپرسورهای هوا از روغن‌هایی استفاده می‌شود که دارای گرانروی و ویسکوزیته 10 باشند هرچند که برای تعدادی از آنها که دارای ابعاد کوچک‌تری بوده میزان روغن کمتری نیاز دارند از روغن 5 نیز استفاده می‌شود.»

پیشنهاد: یکی از پراستقبال‌ترین محصولاتی که توسط پارس وکیوم به عنوان نماینده روبوسکی در ایران در اختیار مشتریان قرار می‌گیرد، بلوئر robuschi است. شما می‌توانید با اطمینان از اصالت کالا، این محصول را با بهترین کیفیت از ما تهیه کنید.

2. اتصال فیلتر هوا ورودی

در مرحله دوم از آموزش نصب کمپرسور نوبت به اتصال فیلتر هوا می‌رسد. تمامی پمپ‌های باد برای آنکه هوای متراکم و فشرده تولید کنند، نیاز دارند که ابتدا هوا را از بیرون مکش کنند. از آنجایی که ممکن است کمپرسورها در محیط‌های مختلف با سطح آلودگی‌های متفاوت به کار گرفته شوند، حتماً باید فیلتر هوا داشته باشند تا ذرات و گردوغبار وارد شده به دستگاه به قطعات مختلف کمپرسور مانند سیلندر، پیستون و… آسیب وارد نکنند.

«معمولاً همراه کمپرسورها به تعداد سیلندرها، فیلتر ارائه می‌شود که بر روی راهگاه ورودی دستگاه نصب می‌شوند؛ بنابراین فیلترهای هوا حتماً باید بر روی دستگاه نصب شوند که به سلامت دستگاه و همچنین تولید هوای فشرده تمیز کمک کنند.»

3. چک کردن شیر اطمینان بر روی مخزن در زمان نصب کمپرسور 

شیر اطمینان از مهم‌ترین و کاربردی‌ترین قطعات کمپرسورهای هوا به شمار می‌رود که تقریبا بر روی تمامی انواع پمپ‌ها نصب می‌شود. این شیر در زمان بالا رفتن فشار از حد مشخص، به صورت اتوماتیک عمل کرده و فشار اضافی باد را تخلیه می‌کند.

در زمان نصب و راه‌اندازی کمپرسور، شیر اطمینان حتماً باید بررسی و چک شود. این شیر دارای یک حلقه است که می‌توانید به کمک انگشت آن را بالا کشده و از عمل کردن آن اطمینان حاصل کنید. چنانچه شیر اطمینان معیوب بوده و کار نکرد، به هیچ عنوان نباید کمپرسور هوا را راه‌اندازی و روشن کرد. به طور کلی، حتماً باید شیر سالم نصب شود تا خطرات احتمالی به حداقل برسد.

پیشنهاد مطالعه: یکی از مشکلات رایج در مورد کمپرسور، برگشت مایع مبرد به آن است. مي‌دانید این موضوع به چه دلیل اتفاق می‌افتد و چگونه مي‌توان از آن جلوگیری کرد؟ برای پاسخ به تمامی این سوالات و پیشگیری از این موضوع، به لینک مقابل مراجعه کنید: برگشت مایع مبرد به کمپرسور .

چک کردن شیر اطمینان

4. بررسی شیر تخلیه‌های کمپرسور

مرحله بعدی از راهنمای نصب کمپرسور باد، چک کردن شیرهای تخلیه است. به صورت کلی بر روی تمامی کمپرسورهای هوا یک لوله تخلیه که بر روی آن یک سرشیر قرار دارد، نصب شده که وظیفه آن تخلیه آب جمع شده در داخل مخزن کمپرسور است. در زمان نصب و راه اندازی کمپرسور باید این شیر بررسی را بررسی کرده و از بسته بودن آن اطمینان حاصل کنید تا موتور پمپ باد بتواند مخزن را پر کند.

در زمان مکش هوای بیرون توسط کمپرسور، رطوبت هوا نیز به داخل سیلندر و پیستون وارد شده و بعد از متراکم شدن هوا این رطوبت به آب تبدیل می‌شود که در طولانی مدت در کف مخزن جمع می‌شود. اگر این آب تخلیه نشود، می‌تواند باعث آسیب دیدن مخزن و دستگاه شود.

«تعدادی از شرکت‌های تولید کننده کمپرسور از درپوش به جای شیر تخلیه استفاده می‌کنند که بهتر است قبل از نصب و راه‌اندازی سیستم، این درپوش‌ها با شیر تعویض شوند تا از عملکرد آن اطمینان حاصل کرد.»

5. بررسی شیر خروجی هوای فشرده

علاوه بر شیر اطمینان و شیر تخلیه آب مخزن، بر روی کمپرسورهای هوا، یک شیر دیگر برای خروج هوای فشرده در نظر گرفته می‌شود که قبل از نصب و راه اندازی کمپرسور باید مورد بررسی قرار بگیرد. ممکن است تعداد از این شیرها به تجهیزاتی همچون دو راهی، سه راهی یا فیلتر نیاز داشته باشند و حتماً قبل از راه‌اندازی باید به‌خوبی بررسی شده و از عملکرد آن‌ها مطمئن بود.

در زمان نصب اتصالات مختلف مانند دو راهی و سه راهی حتماً باید از نوارتفلون استفاده شود تا به شکل دقیق آب‌بندی ‌شده و نشتی نداشته باشند. بهترین روش برای اتصال ابزارهای بادی به کمپرسورها استفاده از کوپلینگ است؛ زیرا نیازی به باز و بسته کردن شلنگ و… ندارند.

پیشنهاد: از دیگر محصولاتی که عموما توسط بخش عظیمی از مشتریان خریداری می‌شود، پمپ وکیوم است. برای خرید این محصول با بالاترین کیفیت و مناسب‌ترین قیمت به سایت پارس وکیوم مراجعه کرده و یا در واتساپ به شماره 09226431108 پیام دهید.

6. چک کردن اتومات یا رله کمپرسور باد

یکی از قطعات بسیار مهم در کمپرسور باد، رله یا اتوماتیک کمپرسور باد است که وظیفه اصلی آن، قطع کردن موتور کمپرسور در فشار استاندارد تعریف شده و مجاز کمپرسور است. چنانچه رله به درستی کار نکند، ممکن است که به اجزای مختلف کمپرسور خسارت‌های متعددی وارد شود.

برای تست اولیه رله کمپرسور می‌توان با فشار دادن و یا کشیدن دکمه رله از کارکرد درست فیزیکی آن مطلع شد. بعد از آنکه کمپرسور به برق متصل شد با فشار دادن و بیرون کشیدن این دکمه، کمپرسور را روشن و خاموش کرد. چنانچه با تغییر حالت دکمه، کمپرسور روشن یا خاموش شد، می‌توان از عملکرد درست رله مطمئن شد. البته بعد از اینکه کمپرسور روشن شد باید حتماً توجه داشت که با رسیدن به فشار معینی کمپرسور قطع شود.

7. نصب شلنگ هوا بر روی کمپرسور

انتقال صحیح باد و هوای فشرده در زمان استفاده از ابزارهای پنوماتیک و بادی از مهم‌ترین نکاتی است که باید مورد توجه قرار بگیرد. برای این کار می‌توان از لوله‌کشی استفاده کرد که معمولاً هزینه‌های بیشتری به همراه خواهد داشت. همچنین می‌توان از طریق شلنگ هوا نیز به انتقال باد اقدام کرد.

در نصب شلنگ هوا بر روی کمپرسور حتماً باید به آب‌بندی آن توجه ویژه‌ای داشت و از کوپلینگ‌های استاندارد استفاده کرد تا علاوه بر افزایش راندمان کمپرسور به عملکرد بهتر دستگاه‌های بادی نیز کمک کرد.

نصب شلنگ هوا بر روی کمپرسور

8. لوله‌کشی باد و نصب کوپلینگ در نقاط مختلف کارگاه

بعد از نصب کامل کمپرسور نوبت به لوله‌کشی باد برای قسمت‌های مختلف کارگاه می‌رسد و این کار باید با استفاده از ابزارهای مختلفی همچون لوله‌های فلزی، پلیمری و… و توسط افراد متخصص انجام شود. این لوله‌کشی می‌تواند مزیت‌های متعددی داشته باشد که مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از:

  • دسترسی به باد فشرده در تمامی نقاط کارگاه
  • افزایش طول عمر کمپرسور به دلیل دور بودن از گردوغبار و آلودگی‌ها
  • انتقال کمپرسور باد به مکانی دورتر از محل کار و عدم ایجاد آلودگی صوتی

پیشنهاد مطالعه: پمپ حرارتی از آن دست محصولاتی است که توسط صنایع مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرد. اهمیت این دستگاه ما را برآن داشت تا در مقاله‌ای دیگر به صورت مفصل در این مورد صحبت کنیم که پمپ حرارتی چیست و چه انواع و عملکردی دارد.

مهم‌ترین نکات بعد از نصب و راه‌اندازی کمپرسورها

همان‌طور که در آموزش نحوه نصب کمپرسور عنوان شد حتماً باید موارد و نکات مختلفی در مورد روغن کمپرسور، شیرها، فیلترها و… رعایت شود؛ اما بعد از نصب دستگاه و در زمان استفاده از آن نیز لازم است که نکات مختلفی را مد نظر قرار داد که مهم‌ترین آنها شامل موارد زیر هستند:

  • بعد از هر 1000 ساعت کار باید روغن کمپرسور تعویض شود.
  • دمای اتاق کمپرسور خانه باید بین ۲۰ الی ۳۰ درجه حفظ شود.
  • برای جابجایی کمپرسور حتماً باید آن را خاموش و از منبع تغذیه جدار کرد.
  • در زمان عدم استفاده از کمپرسور برق به مدت طولانی حتماً باید آن را از برق کشید.
  • در صورت مشاهده هرگونه صدای غیر عادی، بو یا دود شدید باید کمپرسور خاموش شده و مشکلات آن رفع شود.
  • بهتر است یک هواکش و تهویه مناسب در اطراف کمپرسور نصب شود تا هوای تمیز و بدون آلودگی را دریافت و متراکم کند.
  • فشرده شدن هوا در داخل منبع باعث جمع شدن آب و روغن می‌شود و بعد از هر ۳۰ ساعت کار یا حداقل هفته‌ای یک‌بار باید مایعات تخلیه شوند.

جمع‌بندی نهایی

کمپرسورهای هوا از مهم‌ترین و کاربردی‌ترین تجهیزاتی هستند که در صنایع مختلف کاربردهای متعددی دارند. برای نصب این دستگاه‌ها لازم است که به نکات مختلفی توجه شود که مهم‌ترین آن‌ها مناسب بودن محل نصب، بررسی سطح روغن، بررسی تجهیزات و قطعات، بررسی شیرهای تخلیه و اطمینان، بررسی فیلترهای هوا و رله کمپرسور، آب‌بندی مناسب شلنگ‌ها و… هستند.

چنانچه در مورد هر یک از مطالب گفته شده با سوالی مواجه شدید و یا موضوعی وجود داشت که تمایل داشتید در مورد آن‌ها بیشتر بدانید، با ما در قسمت کامنت به اشتراک بگذارید تا در سریع‌ترین زمان ممکن، پاسخگوی شما باشم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *