بزرگترین تولید کننده

پمپ‌های وکیوم، بلوئر و کمپرسور هوا

گواهینامه

ISO 9001-2015

آشنایی با کمپرسور اسکرال

کمپرسورهای هوا از جمله کاربردی‌ترین تجهیزاتی هستند که می‌توانند استفاده‌های صنعتی، نیمه‌صنعتی و غیر صنعتی متفاوتی داشته باشند. کمپرسور هوا بر اساس فاکتورها و پارامترهای مختلفی تقسیم‌بندی می‌شوند که مهم‌ترین آنها شامل تعداد مراحل کار، موتور محرک، نحوه روغن‌کاری و پاشش آن، نحوه عملکرد، فشار مکش و دهش و در نهایت سرعت می‌باشند. کمپرسور اسکرال نوعی از کمپرسورهای دورانی و جابجایی مثبت است که برای تراکم حجم بالایی از گاز و رساندن آن به دما و فشار بالا کاربرد دارد.

این نوع کمپرسورها معمولاً در سیستم‌های تبرید و تهویه مطبوع استفاده می‌شوند و می‌توانند استفاده‌های متعدد دیگری نیز داشته باشند. در ادامه این مطلب از پارس وکیوم به بررسی کامل کمپرسورهای اسکرال، ویژگی‌ها و کاربردهای آنها پرداخته خواهد شد.

آنچه در این مقاله خواهید خواند:

کمپرسور اسکرال چیست؟

همان‌طور که گفته شد کمپرسورهای اسکرال (Scroll compressor) نوعی از کمپرسورهای دورانی هستند که در دسته کمپرسورهای جابجایی مثبت طبقه‌بندی شده و معمولاً در سیستم‌های تبرید و تهویه مطبوع همچون چیلرها، هواسازها و اسپلیت‌ها استفاده می‌شوند و می‌توانند در ظرفیت‌های 18 تا 35 کیلووات فعالیت داشته باشند. کمپرسورهای اسکرال دارای فناوری‌های پیشرفته‌ای هستند و از دو مارپیچ ثابت و متحرک تشکیل شده‌اند و عملکرد آنها به این شکل است مارپیچ در حال گردش باعث فشرده شدن گاز و بالارفتن دما و فشار آن می‌شود.

scroll compressor

هر سیکل کمپرسور اسکرال شامل سه مرحله مکش، تراکم و تخلیه می‌شود:

  • مرحله مکش: در این مرحله و با شروع کار دستگاه، جریان گاز سرد از شیر ورودی به داخل دستگاه فرستاده می‌شود و سپس رزوه درونی شروع به چرخش می‌کند و جریان گاز را داخل مارپیچ گیر می‌اندازد.
  • مرحله تراکم: در این مرحله و با تراکم مارپیچ دورانی، جریان گاز در فضای ایجاد شده بین دو مارپیچ پیش می‌رود و دما و فشار آن افزایش می‌یابد.
  • مرحله تخلیه: در این مرحله زمانی که گاز مبرد به انتهای مسیر برسد توسط شیر تخلیه وسط مارپیچ به بیرون هدایت می‌شود.

انواع کمپرسور اسکرال

می‌توان گفت بهترین فاکتور تقسیم‌بندی کمپرسورهای اسکرال تقسیم‌بندی آنها بر اساس سرعت دوران است. بر این اساس می‌توان گفت دو نوع کمپرسور اسکرال وجود دارند که به شرح زیر می‌باشند:

  1. کمپرسور اسکرال سرعت متحرک که در آنها سرعت دوران مارپیچ قابل کنترل است و با کمک می‌توان که مقدار مبرد متراکم شده را کنترل نمود.
  2. کمپرسور اسکرال سرعت ثابت که در آن مارپیچ ثابت است و نمی‌توان آن را مدیریت کرد. تنها روش کنترل کردن ظرفیت این کمپرسورها خاموش و روشن کردن آنها است.

پیشنهاد مطالعه: در مقاله‌ای دیگر از وبسایت پارس وکیوم به تعریف کامل کمپرسور اسکرال پرداخته ایم که می‌توانید برای اطلاعات بیشتر این مقاله را با عنوان کمپرسور اسکرال چیست نیز مطالعه کنید.

مزایای کمپرسور اسکرال

کمپرسورهای اسکرال همانند سایر انواع کمپرسورهای هوا می‌توانند مزیت‌ها و معایب خاص خود را داشته باشند. این کمپرسورها معمولاً برای مناطق گرمسیر مناسب‌تر هستند و کاربردهای متعددی دارند. از جمله مهم‌ترین مزایای Scroll compressor می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • این کمپرسورها دارای ساختار ساده و قابل اطمینانی هستند و از قطعات کمتری تشکیل شده‌اند.
  • دارای بازدهی بالاتر و اتلاف انرژی کمتری در مقایسه با بسیاری از کمپرسورها دیگر است که علت آن نداشتن شیر مکش و تخلیه و همچنین نداشتن حجم کلیرانس است.
  • دارای صدا و لرزش بسیار کمی هستند که به دلیل تخلیه دائمی و یکنواخت گازها است.
  • فضای کمی اشغال می‌کنند و استهلاک بسیار پایینی دارند.
  • قیمت این کمپرسورها با توجه به کارایی و مزیت‌هایی که دارند در مقایسه با سایر کمپرسورها بسیار مناسب‌تر است.

کمپرسور اسکرال

معایب کمپرسور اسکرال

این کمپرسورها در کنار تمامی مزیت‌ها و فواید منحصربه‌فردی که دارند می‌توانند معایب و ایراداتی نیز داشته باشند که مهم‌ترین آنها به شرح زیر می‌باشند:

  • اگرچه این کمپرسورها نسبت به کم پرسوهای پیستونی و روتاری بازدهی بیشتری دارند اما در مقایسه با کمپرسورهای اسکرو و سانتریفیوژی بازدهی کمتری داشته و از ظرفیت پایین‌تری نیز برخوردار هستند.
  • درصورتی‌که این کمپرسورها دچار آسیب و خسارت شوند تعمیر و ترمیم آنها مقرون‌به‌صرفه نیست و بهترین کار آن است که حتماً جایگزین شوند.
  • درصورتی‌که این کمپرسورها به صورت اشتباه نصب شوند، به صورت اشتباه حمل‌ونقل شوند و یا فازهای آنها جابجا شود به‌سادگی دچار آسیب و خسارت می‌شوند.

پیشنهاد: می‌خواهید بلوئر بخرید؟ به پارس وکیوم مراجعه کرده و یا به شماره 09226431108 در واتساپ پیام دهید.

کاربرد کمپرسور اسکرال

کمپرسورهای اسکرال اتلاف انرژی بسیار کمی دارند، تعداد قطعات فرسایشی آنها محدود است، از اطمینان بالایی برخوردار هستند، راندمان و بازدهی بسیار خوبی داشته و صدا و لرزش کمی دارند به همین دلیل استفاده‌های متعددی در صنایع مختلف دارند. از جمله مهم‌ترین کاربردهای Scroll compressor می‌توان موارد زیر را عنوان کرد:

  • استفاده در سیستم‌های تهویه مطبوع لوازم‌خانگی و خودروها
  • تأمین هوای مورد نیاز ابزارهای پنوماتیک بسیار دقیق
  • استفاده از آزمایشگاه‌ها و تجهیزات اپتیکی
  • استفاده در صنعت پزشکی و دندانپزشکی و مصارف بیمارستانی

تفاوت کمپرسور اسکرو با اسکرال

به صورت کلی می‌توان گفت مهم‌ترین تفاوت کمپرسورهای اسکرو با کمپرسورهای اسکرال در نوع ساخت و ظرفیت آنها می‌باشد. کمپرسورهای Scroll از ظرفیت پایین‌تری برخوردار هستند و همین امر موجب می‌شود چیلرهایی که از این کمپرسورها استفاده می‌کنند برای دستیابی به ظرفیت بیشتر از کمپرسورهای متعدد بهره ببرند به صورتی که تعداد آنها می‌تواند تا 8 کمپرسور برسد. تفاوت دیگری کمپرسورهای اسکرال و اسکرو در تعمیر و نگهداری آنها است به‌گونه‌ای که کمپرسورهای اسکرال تقریباً غیرقابل تعمیر هستند و در صورت آسیب دیدن بهتر است به صورت کامل جایگزین شوند.
همچنین کمپرسورهای اسکرال از نظر ساختمانی و تعداد قطعات متحرک نسبت به کمپرسور اسکرو ساده‌تر هستند و در آنها فقط از یک رزوه دورانی استفاده می‌شود. تفاوت دیگر این کمپرسورها در تولید میزان سروصدا و مصرف انرژی است به صورتی که کمپرسورهای اسکرال سروصدای بسیار کمتری تولید کرده و انرژی کمتری نسبت به کمپرسورهای اسکرو مصرف می‌کنند. نحوه آب‌بندی این دو کمپرسور نیز با هم متفاوت هستند به‌گونه‌ای که در کمپرسورهای اسکرو آب‌بندی توسط روغن انجام می‌شود درحالی‌که در کمپرسور اسکرال به‌ خاطر سرعت کم اجزا، تماس مستقیم عامل آب‎بندی است.

جمع‌بندی نهایی

کمپرسورهای اسکرال نوعی از کمپرسورهای دورانی و جابجایی مثبت هستند که در دو نوع سرعت متحرک و سرعت ثابت وجود دارند و کاربردهای مختلفی خصوصاً در سیستم‌های تبریدی و تهویه مطبوع دارند. این کمپرسورها دارای سیکل‌های 3 مرحله‌ای شامل مرحله مکش، تراکم و تخلیه بوده مزایای متعددی همچون مصرف کم انرژی، سروصدای کم، ساختار ساده، اشغال فضای کم و … دارند به همین دلیل محبوبیت بیشتری نسبت به کمپرسورهای اسکرو و … دارند.

2 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *