کمپرسور روتاری یا پیستونی ؟ کدام یک انتخاب مناسبتری برای کسبوکار ماست؟ کمپرسورها از تجهیزات مهمی هستند که امروزه در بسیاری از صنایع مختلف کاربرد دارند. این دستگاهها میتوانند بر اساس فاکتورهای متفاوتی مانند فشار مکش، دهش و ظرفیت، سرعت، نوع موتور محرک، تعداد مراحل کار، نحوه عملکرد و… به انواع مختلفی تقسیمبندی شوند. کمپرسورهای روتاری و پیستونی از انواع کمپرسورهای جابجایی مثبت هستند که هر کدام میتوانند زیرمجموعههای متفاوتی داشته و به واسطه ویژگیها و قابلیتهایی که دارند از کاربردهای متعددی برخوردار باشند. در ادامه مطلب به بررسی فرق کمپرسور روتاری با پیستونی و همچنین مزایا و معایب هر کدام از آنها میپردازیم؛ با ما همراه باشید.
اگر قصد خرید یک کمپرسور هوا با کیفیت و مطمئن را دارید که بتوانید بدون نگرانی از کارکرد درست، از آن استفاده کنید، پارس وکیوم یکی از بهترین انتخابهای شما خواهد بود. همچنین اگر در مسیر خرید با سوالی مواجه شدید که شما را سردرگم کرده است، پیشهاد میکنیم با شماره 66801373-021 تماس بگیرید تا کارشناسان و متخصصان ما شما را راهنمایی کنند.
آنچه در این مقاله میخوانیم:
- کمپرسور پیستونی چیست؟
- کمپرسور روتاری چیست؟
- کمپرسور روتاری یا پیستونی ؟
- بررسی تفاوت کمپرسور روتاری با پیستونی
- سخن پایانی
کمپرسور پیستونی چیست؟
برای اینکه در زمان انتخاب، بتوانید به درستی از میان کمپرسور روتاری یا پیستونی یکی را انتخاب کنید و با تفاوت های اساسی کمپرسور روتاری یا پیستونی آشنا شوید، در قدم اول باید بدانید که هر کدام از این دستگاهها چه ویژگیهایی دارند. در این قسمت قصد داریم تا با کمپرسور پیستونی بیشتر آشنا شویم.
همانطور که گفته شد کمپرسورهای پیستونی از جمله انواع کمپرسورهای جابجایی مثبت هستند که نحوه عملکرد آنها به صورت رفتوبرگشتی خواهد بود. این دستگاهها قادرند به کمک یک پیستون و سیلندر محور میللنگ هوا را فشرده کنند. در حقیقت نحوه کار این کمپرسورها به این صورت است که در زمان حرکت رو به پایین پیستون، گاز وارد کمپرسور شده و زمانی که پیستون به طرف بالا حرکت کند، شیر ورودی بسته شده و گاز متراکم از سوپاپ خروجی خارج میشود. تکرار این عمل، باعث متراکم شدن گاز مبرد داخل کمپرسور و ایجاد خلأ میشود. این امر موجب میشود گاز مبرد با مکش به درون سیلندری که خود از طریق شیر خروجی به کندانسور متصل است، وارد شود. کمپرسورهای پیستونی میتوانند دو نوع متفاوت داشته باشند:
-
کمپرسورهای پیستونی تک مرحلهای
در این نوع از کمپرسورها که رایجترین کمپرسور در منازل و محل کار هستند، با هر بار رفتوبرگشت پیستون، مقداری گاز مبرد که در محفظه کمپرسور وجود دارد، به داخل سیلندر کشیده میشود. در نهایت نیز بعد از فشرده شدن به سمت مخزن انتقال داده خواهد شد. زمانی که حجم فشار مخزن به سطح مشخصی رسید، کمپرسور متوقف شده و در صورت لزوم دوباره شروع به فشردهسازی گاز میکند. این چرخه تا زمانی که دستگاه شما روشن است، تکرار میشود.
-
کمپرسور پیستونی دو مرحلهای
کمپرسورهای دو مرحلهای دارای دو پیستون بوده و بعد از آنکه فشردهسازی اولیه انجام شود، از طریق یک سوپاپ اطمینان به پیستون دوم فشار وارد میشود. در نهایت نیز آن را به مخزن میفرستند. این کمپرسورها در حقیقت از انواع کمپرسورهای تجاری و صنعتی هستند و حجم بیشتر از هوا در مقیاس PSI تولید میکنند.
پیشنهاد مطالعه: مطالبی که در مورد کمپرسور پیستونی عنوان کردیم، تنها بخش کوچکی از آن چیزی است که باید ذر مورد این دستگاه پرکاربرد بدانید. پیشنهاد میکنیم برای آشنایی کامل با این دستگاه، حتما مقاله کمپرسور پیستونی چیست را مطالعه کنید.
مزایا و معایب کمپرسورهای پیستونی
کمپرسورهای پیستونی امروزه استفادههای صنعتی، نیمهصنعتی و غیر صنعتی متعددی داشته و از ویژگیها، مزایا و معایب مختلفی برخوردار هستند. مهمترین مزایای این دستگاه را میتوان در موارد زیر خلاصه کرد:
- داشتن راندمان عالی
- تعمیر و نگهداری ساده
- عملکرد مناسب در فشارهای بالا
- داشتن تنوع در ظرفیت و کاربردها
- و…
این کمپرسورها در کنار تمامی مزیتهایی که در اختیار مشتریان میگذارند، از معایب و ایراداتی نیز برخوردار هستند که از مهمترین آنها عبارتند از:
- بازدهی انرژی پایین
- ایجاد آلودگی صوتی
- برخورداری از ساختار پیچیده
- داشتن لرزش و ارتعاش حین کار
- دمای بالای هوای فشرده شده
پیشنهاد: یکی از دیگر محصولات مورد استقبال مشتریان پارس وکیوم، پمپ وکیوم است که با بهترین کیفیت در اختیار مشتریان قرار میگیرد. اگر قصد خرید این محصول مناسب با کیفیت مناسب را دارید، از طریق سایت ما اقدام کنید.
کمپرسور روتاری چیست؟
تا به اینجا برای درک اینکه از میان کمپرسور روتاری یا پیستونی ، کدام یک بهتر است، شما را با جوانب مختلف کمپرسور پیستونی آشنا کردیم. در ادامه کمپرسور روتاری را مورد بررسی قرار میدهیم؛ با ما همراه باشید.
کمپرسور روتاری نیز نوع دیگری از کمپرسورهای جابجایی مثبت است که برای مکانهایی با حجم فشار و هوای بالا استفاده میشوند. در این نوع از کمپرسورها با گردش 360 درجهای تیغهها، عمل مکش و کمپرس ماده مبرد یا هوا انجام میشود؛ بدین شکل که وقتی گاز از دریچه ورودی وارد کمپرسور شد، در اثر چرخش تیغهها و برخورد پرهها با گاز، آنها با فشار به سوی لولههای خروجی هدایت میشوند. تفاوت کمپرسور روتاری با اسکرول در میزان ظرفیت، هزینههای تعمیر و نگهداری، آلودگی صوتی و…بوده و هر کدام از آنها میتوانند کاربردهای مجزایی داشته باشند.
پیشنهاد مطالعه: درست مانند کمپرسور پیستونی، اگر میخواهید با جوانب مدل روتاری آن بیشتر آشنا شوید، از محتوای لینک مقابل استفاده کنید: کمپرسور روتاری اسکرو چیست ؟
مزایا و معایب کمپرسورهای روتاری
کمپرسورهای روتاری درست مانند کمپرسورهای پیستونی، استفادههای متعددی در صنایع مختلف دارند. از جمله مهمترین مزیتهای این دستگاهها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- نصب آسان
- طراحی ساده
- هزینه ابتدایی کم
- عدم ایجاد آلودگی صوتی
- داشتن قطعات متحرک کم
- تولید هوا با دمای کمتر و راندمان مناسب
حال اگر بخواهیم شما را با مشکلاتی که ممکن است در زمان استفاده از کمپرسور روتاری با آن مواجه شدید، آشنا کنیم، میتوانیم به موارد زیر به عنوان مهمترین دلایل اشاره کنیم:
- امکان ورود در هوای تولید شده
- برخورداری از سرعت چرخشی بالا
- کم بودن میزان دوام و طول عمر دستگاه
- کارایی کمتر به علت طراحیهایی تک مرحلهای
- عملکرد نامناسب در شرایط محیطی آلوده و کثیف
پیشنهاد: اگر قصد خرید بلوئر را دارید، میتوانید از طریق سایت پارس وکیوم اقدام کرده و یا به شماره 09226431108 در واتساپ پیام بدهید.
کمپرسور روتاری یا پیستونی ؟
تفاوت کمپرسور روتاری و پیستونی چه چیزهایی هستند؟ همانطور که گفته شد هر دو نوع کمپرسور روتاری یا پیستونی ، زیر مجموعه کمپرسورهای جابجایی مثبت بوده و میتوانند استفادههای صنعتی، نیمهصنعتی و غیر صنعتی متفاوتی داشته باشند. هر کدام از این سیستمها دارای مزیتها و ایرادات منحصربهفردی بوده و میتوانند کاربردهای مختلفی داشته باشند به همین دلیل، نمیتوان با قطعیت عنوان کرد که کدام یک گزینه مناسبتر است. به بیانی سادهتر، فرق کمپرسور روتاری با پیستونی را میتوان در موارد زیر خلاصه کرد:
- نوع پروژه
- میزان عملکرد
- میزان سر و صدا
- هزینهها اولیه و تعمیر و نگهداری
- و…
برای آنکه مشخص شود که کدام یک از این کمپرسورها مناسب و بهتر هستند، باید به نوع نیاز و پروژه، شرایط کاری، میزان نیاز به هوا و فشار و… توجه داشته باشید.
«مقدار اسب بخار (HP)، CFM (Cubic Feet Per Minute)، گنجایش مخزن کمپرسور باد فشار هوای کمپرسور باد، فضا و قابلیت حملونقل، نوع منبع انرژی، چرخهی کار یا چرخه وظیفه در کمپرسور، قدرت موتور کمپرسور باد، هزینههای تعمیر و نگهداری و… از جمله فاکتورهایی هستند که در انتخاب کمپرسور روتاری یا پیستونی باید به آنها توجه داشته باشید.»
کمپرسور روتاری بهتر است یا پیستونی ؟ بررسی قیمت
امروزه کمپرسورها از تنوع بسیار زیادی برخوردار هستند و برندهای متعددی در سراسر دنیا در زمینه تولید این تجهیزات فعالیت دارند. به همین دلیل، قیمت آنها میتواند تحت تأثیر فاکتورهای مختلفی قرار گرفته و نمیتوان به صورت قطعی، قیمتی مشخص برای آنها عنوان کرد. از مهمترین عوامل مؤثر در قیمت کمپرسور روتاری و پیستونی میتوان فاکتورهای زیر را نام برد:
- نرخ ارز
- حجم مخزن دستگاه
- نوع منبع تغذیه کمپرسور
- کاربردها و کارایی کمپرسور
- مدت زمان گارانتی کمپرسور
- برند و شرکت تولید کننده کمپرسور
- هزینههای تعمیر و نگهداری کمپرسور
- نوع کمپرسور بر اساس نحوه کار و عملکرد
- شاخصهای عملکرد دستگاه مانند SCFM، PS و HP
- و…
جمعبندی نهایی
کمپرسورهای روتاری و پیستونی از جمله کمپرسورهای جابجایی مثبت هستند که هر کدام دارای طراحی ویژهای بوده و عملکرد منحصربهفردی دارند. هر کدام از این کمپرسورها میتوانند مزیتها و معایب خاصی داشته باشند و در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار بگیرند. مهمترین تفاوتهای این دو نوع کمپرسور به نحوه عملکرد، میزان تولید صدا، حجم هوای متراکم تولید شده، میزان فشار ایجاد شده، هزینههای ابتدای و هزینههای تعمیر و نگهداری، طول عمر و… برمیگردد و نمیتوان یکی را به دیگری ترجیح داد. اگر در مورد هر یک از موارد گفته شده با سوالی مواجه شدید و یا موضوعی وجود داشت که تمایل داشتید در مورد آن بیشتر بدانید، با ما در قسمت کامنت به اشتراک بگذارید تا کارشناسان ما در سریعترین زمان ممکن پاسخگوی شما باشند.
2 پاسخ
کمپرسور روتاری بهتر است یا پیستونی؟
درود بر شما
بستگی به کاربرد شما دارد مهمترین تفاوتهای این دو نوع کمپرسور به نحوه عملکرد، میزان تولید صدا، حجم هوای متراکم تولید شده، میزان فشار ایجاد شده، هزینههای ابتدایی و هزینههای تعمیر و نگهداری، طول عمر و… برمیگردد و نمیتوان یکی را به دیگری ترجیح داد.