بزرگترین تولید کننده

پمپ‌های وکیوم، بلوئر و کمپرسور هوا

گواهینامه

ISO 9001-2015

عیب‌یابی و تعمیر بلوئر

بلوئرهای هوا از جمله تجهیزاتی هستند که امروزه از کاربردهای صنعتی، نیمه‌صنعتی و غیر صنعتی متعددی برخوردارند و می‌توانند با استفاده از انرژی الکتریسیته یک هوای پرفشار و قدرتمند را به بیرون پرتاب کنند. این تجهیزات همانند انواع دستگاه‌های دیگر می‌توانند بعد از مدتی دچار ایراد و اشکال شده و به تعمیر نیاز داشته باشند. با توجه به افزایش قیمت بلوئرها، سرویس و تعمیر بلوئرهایی که دچار نقص فنی شده باشند به‌صرفه‌تر از خرید دستگاه جدید می‌باشد هرچند که باید از قطعات باکیفیت و معتبر استفاده شود. در ادامه مطلب به بررسی کامل عیب‌یابی بلوئر و نحوه تعمیر آن پرداخته می‌شود.

بلوئر هوا و راهکارهای جلوگیری از خراب شدن آن

همان‌طور که گفته شد بلوئر هوا در حقیقت یک نوع پمپ دمنده و مکنده با قدرت بالا است که می‌تواند میزان تراکم هوا را افزایش دهد و در نهایت آن را با فشار به سمت دریچه خروجی هدایت کند. در اصل این تجهیزات می‌توانند عملکردی شبیه به پمپ وکیوم و کمپرسور داشته باشند در حالی که از اجزا و قطعات کمتری ساخته شده‌اند. بلوئر هوا همانند کمپرسور و پمپ می‌تواند بر اساس فاکتورهای مختلفی دسته‌بندی شود و در صنایع مختلفی همچون پتروشیمی، لوازم‌خانگی، فولاد، کاغذ، غذا و دارو، سیمان و … کاربردهای متعددی داشته باشند.

بلوئرهای هوا امروزه در بسیاری از صنایع مورد استفاده قرار گرفته و می‌توانند مزیت‌ها و قابلیت‌های منحصربه‌فردی داشته باشند. برای جلوگیری از خراب شدن بلوئر می‌توان اقدامات مختلفی انجام داد که مهم‌ترین آن‌ها به شرح زیر هستند:

  • اولین نکته انتخاب بلوئر مناسب متناسب با نوع محیط کار است و باید به قدرت، سرعت، شتاب و سایر مشخصات آن توجه داشت.
  • در زمان استفاده از بلوئرها باید مسیرهای لوله کشی و محفظه داخلی دستگاه بررسی شده و هرگونه ایراد و اشکال آن برطرف گردد.
  • باید دقت داشت که موتور و بلوئر باید در یک راستا باشند تا سایر قطعات داخلی دچار استهلاک نشوند.
  • روغن دستگاه باید در زمان مشخص تعویض شود
  • قطعات مصرفی بلوئر مانند فیلترها باید به صورت دوره‌ای تعویض گردند.
  • بلوئر باید در محل مناسبی نصب شود و از لرزش و حرکت دادن آن جلوگیری کرد.
  • قبل از استفاده از بلوئر باید تمام بخش‌های آن شامل محفظه ورودی هوا، فیلترها، سایلنسر، محفظه خروجی هوا، مسیر لوله‌کشی و اتصالات، اگزوز خروجی و … بررسی شود.

عیب یابی بلوئر

رایج‌ترین ایرادات و معایب بلوئرها

به صورت کلی بلوئرها از اجزا و قطعات کم و ساده‌ای همچون اورینگ، پوسته، پروانه، چرخ‌دنده‌های تایمینگ، شفت، فیلتر هوا، بلبرینگ، فیلتر خروجی، سیلندر و سرسیلندر تشکیل شده‌اند به همین دلیل کمتر دچار ایراد و اشکال شده و عیب‌یابی آن‌ها کار راحت‌تری است. از جمله ایرادات و اشکالات رایجی که در بلوئرهای هوا مشاهده می‌شود می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • کاهش قدرت و فشار دستگاه برای تولید هوای متراکم
  • تغییر کردن صدای بلوئر و ایجاد آلودگی صوتی
  • افزایش میزان دما و حرارت بلوئر در زمان کار کردن
  • عدم روشن شدن بلوئر و غیر استفاده شدن و …

عیب‌یابی بلوئر در زمان درست

همان‌گونه که گفته شد بلوئرها به واسطه ساختار ساده‌ای که دارند کمتر دچار ایراد می‌شوند و عیب‌یابی آن‌ها نیز کار راحت‌تری است. برای آنکه ایرادات و معایب بلوئرها در زمان درست تشخیص داده شود و تعمیر آن در زمان مناسب انجام شود باید به نکات مختلفی توجه داشت که مهم‌ترین آن‌ها به شرح زیر می‌باشند:

  • حتماً باید مدت زمان کارکرد بررسی شود. این تجهیزات بعد از 3 تا 4 سال دچار افت شده و ممکن است نیازمند سرویس و تعمیر باشند.
  • به محیط استفاده از بلوئر توجه شود چرا که آلودگی‌های محیط می‌تواند زمان تعمیر بلوئر را تغییر بدهد.
  • با توجه به شرایط و محل استفاده باید بلوئرها به صورت روزانه و هفتگی چک شده و آلارم‎ها و هشدارهای آن بررسی شود.
  • در بلوئرهای روغنی حتماً باید با میزان روغن دستگاه، تغییرات رنگ روغن، تغییرات ویسکوزیته روغن و … توجه داشت.
  • هرگونه تغییر صدای بلوئر باید به سرعت بررسی و دلایل آن مشخص و برطرف گردد
  • هرگونه افزایش دما و حرارت شدید دستگاه باید بررسی شود. بلوئرها معمولاً در دمای 60 تا 90 درجه استفاده می‌شوند و چنانچه دمای آن‌ها بیشتر از 120 درجه شود نشان از وجود ایراد در دستگاه خواهد بود.

هرکدام از مشکلات و ایرادات گفته شده می‌توانند دلایل مختلفی داشته باشند. از جمله مهم‌ترین دلایل اصلی بروز ایرادات گفته شده در بلوئرها می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • شل شدگی تسمه یا عدم تنظیم نیروی کششی آن می‌تواند باعث کاهش سرعت بلوئر شود
  • کم شدن سرعت بلوئر و استهلاک قطعات آن می‌تواند منجر به کاهش ظرفیت هوادهی بلوئر گردد.
  • عدم کنترل باد وکیوم شده و نصب نادرست شیرهای حفاظتی می‌تواند منجر به افزایش فشار بلوئر شود.
  • خراب شدن شیرهای اطمینان و شیرهای جدا کننده می‌توانند منجر به انسداد لوله‌های بلوئر و عدم کارکرد مناسب آن شوند.
  • کثیف بودن فیلترها، استفاده از روغن بی‌کیفیت، هم امتداد نبودن پولی‌ها و کوپلینگ ها، نقص کمربند های فن و یا اتصالات معیوب و … می‌تواند باعث کاهش قدرت بلوئر شود.
  • کاهش سرعت بلوئر و هم امتداد نبودن پولی‌ها موجب افزایش دمای دستگاه می‌شود.
  • افزایش صدای بلوئر در اثر سایش روتورها، استهلاک قطعات داخلی و افزایش فشار ایجاد می‌شود.
  • شل بودن تسمه‌ها، سرعت بیش‌ازحد فن، نصب نادرست میله‌های اتصال، تراز نبودن پایه یا پیچ‌های معیوب می‌تواند منجر به لرزش نامتعارف دستگاه شود.

تعمیر و عیب یابی بلوئر

نحوه تعمیر بلوئر هوا

با توجه به آنکه بلوئرهای هوا از ساختار و طراحی ساده‌ای برخوردارند، تعمیر آن‌ها برخلاف تعمیر پمپ خلا کار ساده‌تری خواهد بود. بعد از عیب‌یابی بلوئر و تشخیص ایرادات آن می‌توان طبق مراحل زیر برای تعمیر آن اقدام نمود.

  1. در اولین مرحله از تعمیر بلوئر هوا باید پوسته یا محافظ دستگاه بررسی شده و هرگونه ترک خوردگی، شکستگی، دفرمه شدن و … مشخص شده و در نهایت تعمیر یا تعویض شود. این کار باعث می‌شود که از نشت سیالات و افت راندمان دستگاه جلوگیری شود.
  2. در مرحله دوم باید میزان و کیفیت روغن دستگاه بررسی شده و در صورت نیاز تعویض گردد.
  3. در مرحله سوم باید به بررسی قطعات داخلی بلوئر پرداخت و هر کدام از قطعات آسیب دیده تعمیر یا تعویض شوند.

در حقیقت اصلی‌ترین بخش تعمیر بلوئرهای هوا، تشخیص ایراد و دلایل آن است. زمانی که مشکل اصلی مشخص و دلایل آن بررسی شود می‌توان به سادگی اقدام به تعمیر قطعه مورد نظر و یا تعویض آن کرد. بهتر است که تعمیر این تجهیزات توسط افراد متخصص و ماهر انجام شود. بلوئر robuschi به عنوان یکی از بهترین و کارآمدترین بلوئرها شناخته می‌شود که قابلیت استفاده در شرایط و محیط‌های مختلف را داشته و کمتر نیاز به تعمیر پیدا خواهد کرد.

جمع‌بندی نهایی

بلوئرها از تجهیزات بسیار کاربردی و موثر هستند که در صنایع مختلف به کار می‌روند. این تجهیزات همانند انواع دستگاه‌های دیگر می‌توانند در اثر کار زیاد، شرایط محیطی و … دچار ایراد و اشکالات مختلفی شوند. عیب‌یابی و تعمیر بلوئر کار سختی نیست و فقط باید ابتدا مشکل و دلایل آن مشخص شود و در نهایت توسط افراد متخصص ترمیم و تعمیر گردد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *