بزرگترین تولید کننده

پمپ‌های وکیوم، بلوئر و کمپرسور هوا

گواهینامه

ISO 9001-2015

آشنایی با مزایا و معایب پمپ باد یخچالی

پمپ باد از جمله مهم‌ترین و اصلی‌ترین اجزای سیستم‌های تهویه مطبوع به شمار می‌رود و می‌تواند نقش پررنگی در عملکرد یخچال‌ها، فریزرها، سیستم‌های تهویه و … داشته باشد. کمپرسورهای یخچالی همانند انواع کمپرسورهای دیگر می‌توانند بر اساس فاکتورهای مختلفی دسته‌بندی شوند و هر کدام از آن‌ها می‌توانند مزیت‌ها و معایب منحصربه‌فردی داشته باشند. در ادامه مطلب به بررسی کامل مزایا و معایب پمپ باد یخچالی پرداخته خواهد شد.

پمپ باد یخچالی چیست؟

پمپ باد یا کمپرسور باد یخچال که در اصل موتور آن به شمار می‌رود قطعه‌ای است که وظیفه آن فشردن و متراکم کردن گاز است و باعث می‌شود که گاز فشرده شده در داخل لوله‌های کندانسور با مدار دستگاه به چرخش در بیاید و در نهایت این چرخش گاز باعث ایجاد سرما می‌شود. 

این کمپرسورها معمولاً قدرتی از 1.5 تا 3 اسب بخار خواهند داشت و در انواع یخچال و فریزرهای خانگی، صنعتی و یا انواع موتورهای کولرگازی به کار می‌روند.

چرخش دورانی میل لنگ در کمپرسور یخچال باعث می‌شود، پیستون مانند یک تلمبه عمل کرده و سوپاپ‌ها را باز و بسته کند. 

این شرایط باعث می‌شود که گازی که در لوله و سیلندر وجود دارد به گردش در آمده و دائما به داخل لوله برگشت مکیده شود و با فشار وارد لوله رفت گردد. 

این فرآیند در اصل آغاز عمل سرمایش کمپرسور باد یخچال خواهد بود.

معایب پمپ باد یخچالی

مزیت‌های پمپ باد یخچال

به صورت کلی پمپ‌های باد می‌توانند بر اساس فاکتورهایی همچون قدرت، ظرفیت، تعداد مراحل کار، سیستم خنک کننده، سرعت و … دسته‌بندی شود و تنوع بالایی دارند. قدرت پمپ باد یخچالی در مقایسه با پمپ‌های دیگر کمتر است اما از مزیت‌های متعددی برخوردار است که مهم‌ترین آن‌ها شامل موارد زیر هستند:

کارایی بالا

پمپ باد یخچالی می‌تواند نقش پررنگی در متراکم سازی گازها داشته باشد به همین دلیل کارایی زیادی داشته و در انواع یخچال‌های معمولی و صنعتی و سیستم‌های تهویه‌ای به کار می‌رود.

مصرف انرژی کم

این پمپ‌ها اگرچه کارایی زیادی دارند و می‌توانند در انواع یخچال‌ها و سیستم‌های تهویه به کار بروند اما مصرف انرژی کمی دارند و در صرفه‌جویی در انرژی‌ها نقش مؤثری دارند.

کیفیت مطلوب

یکی از ویژگی‌ها و مزیت‌های اصلی کمپرسور باد یخچالی، کیفیت بالای موتورهای به کار رفته در آن‌ها است. موتورها به کار رفته در تولید این پمپ‌ها معمولاً استانداردهای بالایی داشته و از راندمان و عملکرد بسیار خوبی برخوردارند. 

قدرت، سرعت، ظرفیت و تمامی فاکتورهای این موتورها می‌توانند در عملکرد مثبت پمپ نقش مؤثری داشته باشند.

ابعاد کوچک

یکی از مهم‌ترین مزیت‌های کمپرسورهای باد یخچالی ابعاد و اندازه کوچک آن‌ها است. این کمپرسورها فضای کمی را اشغال می‌کنند و می‌توانند در محیط‌هایی با محدودیت‌های فضایی بسیار کاربردی باشند. 

همچنین به دلیل ابعاد کوچکی که این پمپ‌ها دارند، حمل‌ونقل و جابجایی آن‌ها کار ساده‌ای خواهد بود.

قیمت مناسب

پمپ‌های باد یخچالی نسبت به سایر کمپرسورهای صنعتی و پیچیده‌تر از قیمت مناسب‌تری برخوردارند و می‌توانند بسیار مقرون‌به‌صرفه تر باشند.

استفاده از اورلود حرارتی روی سیم پیچ‌ها

برخورداری این پمپ‌ها از اورلود حرارتی باعث می‌شود که در برابر داغ شدن مقاومت خوبی داشته باشند و زمانی که دمای موتور افزایش پیدا کند، فعال شدن اورلود حرارتی باعث می‌شود که برق کمپرسور قطع شده و از سوختن سیم‌ها جلوگیری شود.

قدرت پمپ باد یخچالی

معایب پمپ باد یخچالی چیست؟

کمپرسور هوا و پمپ‌های باد یخچالی در کنار تمامی مزیت‌هایی که دارند می‌توانند از ایرادت و معایبی نیز برخوردار باشند به همین دلیل لازم است که در زمان خرید به تمامی فاکتورهای مثبت و منفی آن توجه داشت. 

از جمله مهم‌ترین معایب پمپ‌های باد یخچالی می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

نیاز به تعویض مداوم روغن

یکی از بزرگ‌ترین و مهم‌ترین معایب پمپ‌های باد یخچالی نیاز به تعویض مداوم روغن است. این پمپ‌ها نیاز دارند که هر 6 ماه یک بار از روغن جدید استفاده کنند تا کارایی و عملکرد مناسبی داشته باشند. 

در صورتی که روغن این کمپرسورها در زمان مناسب تعویض نشود ممکن است موتور بسوزد و خسارت‌های زیادی به بار بیاورد.

هزینه‌های بالا

یکی دیگر از مهم‌ترین معایب پمپ باد یخچالی هزینه‌های زیاد مربوط به نصب، نگهداری و تعمیر آن است. 

این پمپ‌ها از تکنولوژی‌های پیشرفته و مدرن استفاده شده است و در صورتی که دچار ایراد و آسیب شود، تعمیر آن می‌تواند هزینه‌های زیادی در بر داشته باشد.

سروصدای زیاد

آلودگی‌های صوتی از جمله ایرادات و معایب پمپ‌های یخچالی است که ناشی از فرآیند پیچیده فشرده‌سازی گازها و عملکرد مکانیکی دستگاه است. 

سروصدای بالای این کمپرسورها می‌تواند باعث سلب آسایش افراد خصوصاً در محیط‌های مسکونی، اداری و … شود.

نیاز به نگهداری مستمر

در صورتی که به خوبی از پمپ‌های باد نگهداری نشود، عملکرد و راندمان آن‌ها دچار اختلال شده و طول عمر آن‌ها کاهش پیدا می‌کند. 

یکی از معایب اصلی این پمپ‌ها نیاز به نگهداری همیشگی و مستمر است و همین امر می‌تواند منجر به افزایش هزینه‌های نگهداری شود

خطرات احتمالی

هرچند که پمپ‌های باد یخچالی مانند پمپ خلأ می‌توانند امنیت و ایمنی بالایی داشته باشند اما اگر دچار خرابی و نقص فنی شوند، ممکن است خطراتی برای افراد ایجاد کنند. 

مشکلاتی همچون نشت گاز، خرابی مکانیکی و … می‌تواند در این پمپ‌ها خطرآفرین باشد و باید به صورت مداوم سرویس شده و معایب احتمالی آن برطرف گرد.

تاثیرات زیست‌محیطی

از دیگر معایب پمپ باد یخچالی می‌توان به تأثیرات زیست‌محیطی آن اشاره کرد. این پمپ‌ها در صورتی که دچار اختلال شده باشند، مصرف انرژی بالایی خواهند داشت و همین امر می‌توان اثرات منفی متعددی بر روی محیط زیست داشته باشد.

دائم کار نبودن پمپ

یکی دیگر از مهم‌ترین معایب پمپ باد یخچالی این است که قابلیت کار کردن به صورت دائمی را ندارند. 

این پمپ‌ها معمولاً بعد از مدتی کار کردن نیاز دارند که حداقل 15 دقیقه استراحت کنند تا خنک شده و مجدداً شروع به کار کنند. دائم کار کردن این پمپ‌ها می‌تواند منجر به سوختگی موتور آن‌ها شود.

جمع‌بندی نهایی

پمپ باد یخچالی از جمله پمپ‌های کاربردی است که برای متراکم سازی انواع گازها به کار رفته و کاربردهای متعددی در انواع یخچال‌های معمولی و صنعتی، سیستم‌های تهویه و … دارد. 

این پمپ‌ها در کنار مزیت‌هایی همچون ابعاد کوچک، مصرف انرژی پایین، کیفیت موتور عالی، قیمت مناسب و … از معایبی همچون نیاز به تعویض مداوم روغن، هزینه‌های بالا، سروصدای زیاد، نیاز به نگهداری مستمر، خطرات احتمالی، تأثیرات زیست‌محیطی و دائم کار نبودن پمپ برخوردارند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *