بزرگترین تولید کننده

پمپ‌های وکیوم، بلوئر و کمپرسور هوا

گواهینامه

ISO 9001-2015

آموزش و راهنمای تعمیر پمپ وکیوم روتاری روغنی

پمپ‌های وکیوم از جمله کاربردی‌ترین تجهیزاتی هستند که می‌توانند استفاده‌های صنعتی و غیر صنعتی متعددی داشته باشند. این پمپ‌ها بر اساس فاکتورها و پارامترهای مختلفی دسته‌بندی می‌شوند و تنوع زیادی دارند. پمپ وکیوم روتاری روغنی از جمله رایج‌ترین پمپ‌های وکیوم است که از مزیت‌ها، قابلیت‌ها و کاربردهای متعددی برخوردار است اما می‌تواند در اثر کار زیاد، کم بودن سطح روغن، کیفیت پایین روغن و … دچار استهلاک شده و نیاز به تعمیر پیدا کند. در ادامه مطلب به بررسی نحوه تعمیر پمپ وکیوم روتاری روغنی، نکات کلیدی در زمان تعمیر و هزینه‌های آن پرداخته می‌شود.

پمپ وکیوم روتاری روغنی چیست؟

همان‌طور که گفته شد این پمپ یک پمپ رینگ روغن است که به صورت روتاری (چرخشی و دوار) کار می‌کند و در آن دو تیغه روتور 180 درجه چرخانده می‌شوند. در اثر این چرخش هوا از یک طرف وارد شده و پس از ایجاد مکش و وکیوم توسط مکانیسم پمپ خلاء روغنی، از سمت دیگر خارج می‌شود. این پمپ‌ها معمولاً برای رسیدن خلا به دقت‌های بالاتر استفاده می‌شود و می‌تواند تک‌مرحله‌ای یا دومرحله‌ای باشد. از مهم‌ترین مزایای این پمپ می‌توان به وزن کم، قابلیت استفاده به عنوان وکیوم پشتیبان، قیمت مناسب، ارتعاشات صوتی و لرزش کم، ایجاد خلأهای بالا و … اشاره کرد.

مراحل اصلی تعمیر پمپ وکیوم روتاری روغنی

مراحل اصلی تعمیر پمپ وکیوم روتاری روغنی

تعمیر پمپ وکیوم روغنی همانند انواع تجهیزات دیگر می‌تواند مراحل مختلفی داشته باشد و باید این مراحل بر اساس اصول استاندارد اجرا شود تا در نهایت عملکرد پمپ دچار اختلال نشده و بیشترین راندمان را داشته باشد. باید به این نکته توجه داشت که تعمیر پمپ خلا یکی کار کاملاً تخصصی و فنی است و حتماً باید توسط افراد ماهر و متخصص انجام شود در غیر اینصورت افراد عادی باعث آسیب و خسارت بیشتر آن خواهند شد. به صورت کلی برای تعمیر پمپ خلا باید بر اساس مراحل زیر اقدام نمود:

آماده سازی پمپ برای تعمیر

در مرحله اول و قبل از انجام هر کاری لازم است که پمپ برای تعمیر آماده شود. برای این کار حتماً باید پمپ از انرژی برق جدا شده و هرگونه قطعه برقی آن تفکیک گردد. در حقیقت حفظ ایمنی فرد و تجهیزات اولویت اول بوده و اهمیت بالایی دارد.

تجزیه و تحلیل پمپ وکیوم و مشکلات آن

زمانی که پمپ از برق کشیده و تمامی قطعات برقی آن تفکیک شد می‌توان به راحتی به اجزای مختلف آن دسترسی پیدا کرد و سپس مشکلات و معایب آن را پیدا کرد. در این مرحله هرکدام از قطعات پمپ باید به صورت دقیق بررسی شود و خرابی‌های آن مشخص گردد. از جمله رایج‌ترین نشانه‌های خرابی قطعات پمپ وکیوم می‌توان به سایش، زنگ‌زدگی، خوردگی، نشتی و … اشاره کرد.

تعمیر و تعویض قطعات آسیب‌دیده

بعد از آنکه تمامی قطعات به صورت کامل و با دقت بررسی شد لازم است که اقدامات لازم در جهت تعمیر آن‌ها انجام شود. چنانچه قطعه‌ای از پمپ قابلیت تعمیر نداشت حتماً باید با قطعات جدید و اصلی جایگزین شود. در این مرحله باید توجه داشت قطعات جایگزین با مشخصات تولید کننده هماهنگ باشند.

تمیزکاری، شستشو و لوبریکیشن

بعد از تعمیر و تعویض قطعات نوبت به تمیزکاری و شستشوی آن‌ها می‌رسد. در اصل هرگونه گردوغبار و آلودگی‌های مختلف موجود در قطعات می‌تواند باعث آسیب و خسارت‌های مجدد شود و به همین دلیل بعد از تعویض قطعات باید تمام بخش‌ها با دقت تمیز شود. برای این کار می‌توان از محلول‌های تمیزکاری مخصوص استفاده کرد. سپس بعد از شستشوی قطعات و قبل از مونتاژ نهایی باید با استفاده از روغن‌های مخصوص، آن‌ها را لوبریکه کرد. بعد از لوبریکیشن می‌توان اقدام به مونتاژ کردن نهایی پمپ نمود.

آزمایش و تست پمپ وکیوم

مرحله پایانی تعمیر پمپ وکیوم روتاری روغنی آزمایش و تست عملکرد آن است. در این مرحله و پس از مونتاژ، باید پمپ به سیستم متصل شده و تست‌های عملکرد آن انجام شود. این تست‌ها به منظور اطمینان از عملکرد صحیح و اصلاح مشکلات احتمالی انجام خواهد شد. در نهایت نیز باید یک برنامه مشخص برای تعمیرات و سرویس‌های دوره ای بعدی پمپ تدوین شود تا علاوه بر افزایش راندمان پمپ از آسیب‌های احتمالی آن کاسته شود.

مهم‌ترین نکات تعمیر پمپ وکیوم روتاری روغنی

مهم‌ترین نکات تعمیر پمپ وکیوم روتاری روغنی

همان‌طور که گفته شد تعمیر پمپ‌های وکیوم کاری کاملاً تخصصی بوده و باید توسط تعمیرکاران ماهر و متخصص انجام شود. در زمان تعمیر این پمپ‌ها لازم است که به نکات مختلفی توجه داشت که مهم‌ترین آن‌ها شامل موارد زیر هستند:

بررسی روغن پمپ و فیلترها و تعویض منظم آن‌ها

روغن نقش بسیار پررنگی در راندمان، عملکرد و سلامت پمپ وکیوم روغنی دارد و کیفیت آن از اهمیت بالایی برخوردار است. در اصل روغن به عنوان ماده خنک کننده و روان کننده از اصطکاک و سایش قطعات جلوگیری می‌کند و مانع از داغ شدن آن‌ها می‌شود. تعویض روغن باید بر اساس تعداد ساعات کار و شرایط محیطی انجام شود.

همچنین فیلترها می‌توانند نقش مهمی در تصفیه روغن و حفظ کیفیت آن داشته باشند و باید به صورت دوره ای سرویس و تعویض شوند تا ذرات و آلودگی‌های مختلف وارد قطعات پمپ نشود.

استفاده از قطعات اورجینال و اصلی

استفاده از قطعات بی‌کیفیت در زمان تعمیر پمپ می‌تواند باعث بروز خسارت‌های بیشتر شود و حتماً باید به این نکته توجه داشت که قطعات تعویضی پمپ بر اساس استانداردها و هماهنگی آن‌ها با نوع پمپ انتخاب و استفاده شوند

بررسی و تنظیم تعادل پمپ

نکته دیگری که باید به آن توجه داشت حفظ تعادل پمپ است. در اصل زمانی که پمپ تعادل داشته باشد و در سطح ترازی قرار گرفته باشد هیچ گونه صدا و لرزشی نخواهد داشت و قطعات آن نیز دیرتر دچار آسیب و خسارت می‌شوند

بررسی و تعویض سیل‌ها و بلبرینگ‌ها

سیل‌ها و بلبرینگ‌ها از جمله قطعات بسیار مهم و کاربردی پمپ وکیوم هستند که می‌توانند در حفظ چرخه روغن و حفظ تعادل مکانیکی آن نقش پررنگی داشته باشند. این قطعات حتماً باید به صورت دوره ای بررسی و سرویس شوند.

  • علاوه بر موارد گفته شده لازم است که به تست‌ها و آزمایش‌های پمپ، آموزش‌های مربوط به تعمیرات، سرویس‌های دوره ای و شرایط نگهداری از پمپ وکیوم روتاری و … نیز توجه ویژه‌ای داشت.

هزینه تعمیر پمپ وکیوم روتاری روغنی

هزینه تعمیر پمپ وکیوم روتاری روغنی می‌تواند تحت تأثیر پارامترها و فاکتورهای مختلفی باشد و نمی‌توان قبل از بررسی کامل پمپ به صورت مشخص آن را تعیین کرد. به صورت کلی یکی از مهم‌ترین مزایای پمپ‌های وکیوم روتاری روغنی هزینه‌های پایین سرویس و تعمیر است. از جمله مهم‌ترین فاکتورهایی که می‌توانند در هزینه‌های تعمیر پمپ وکیوم مؤثر باشند می‌توان به موارد زیر اشاره داشت

  • نوع پمپ و مدل آن
  • برند پمپ وکیوم و شرکت سازنده آن
  • نوع مشکل و عیب پمپ و میزان آسیب‌های وارد شده به قطعات
  • نوع و تعداد قطعات خراب شده و هزینه قطعات جدید
  • مدت زمان مورد نیاز برای تعمیر پمپ
  • میزان مهارت، تخصص و سابقه فرد تعمیرکار و …

رایج‌ترین مشکلات پمپ‌های وکیوم روغنی روتاری

هرکدام از انواع پمپ‌های وکیوم روغنی می‌توانند مزیت‌ها و معایب منحصربه‌فردی داشته باشند و پمپ وکیوم روتاری نیز از این قاعده خارج نیست. از جمله رایج‌ترین و پرتکرارترین مشکلاتی که در این پمپ‌ها مشاهده می‌شود شامل موارد زیر هستند:

  • عدم شروع به کار پمپ که می‌تواند ناشی از ایراد در موتور، ایراد در اتصالات برق، چسبندگی و ویسکوزیته بالای روغن، گرفتگی فیلترها، مسدود شدن پمپ، عدم تطابق ولتاژ منبع تغذیه و … باشد.
  • مشکل مکش پمپ که ناشی چرخش معکوس، ایراد در گیج، بسته بودن شیرهای ورودی، کثیف بودن فیلتر و … است.
  • تولید صدا و لرزش که می‌تواند ناشی از کم بودن روغن، نفوذ آلودگی به داخل پمپ، ایراد در بلبرینگ، بالا بودن فشار، مسدود بودن فیلتر و … باشد
  • سرعت کم پمپاژ پمپ که ناشی از مسدود شدن ورودی هوا، مسدود بودن فیلتر و …
  • دمای بالای پمپ دود کردن پمپ، عدم رسیدن به خلا نهایی، نشتی داشتن پمپ و … که هر کدام دلایل مختلفی دارند.

جمع‌بندی نهایی

پمپ وکیوم روغنی روتاری از جمله تجهیزات کاربردی است که استفاده‌های متعددی دارد و می‌تواند در اثر عوامل مختلف نیاز به تعمیر پیدا کند. تعمیر پمپ وکیوم روتاری روغنی حتماً باید توسط افراد متخصص انجام شده و از قطعات اصلی و اورجینال استفاده شود. آماده سازی پمپ برای تعمیر، تجزیه و تحلیل پمپ وکیوم و مشکلات آن، تعمیر و تعویض قطعات آسیب‌دیده، تمیزکاری، شستشو و لوبریکیشن و آزمایش و تست پمپ وکیوم اصلی‌ترین مراحل تعمیر پمپ وکیوم هستند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *