بزرگترین تولید کننده

پمپ‌های وکیوم، بلوئر و کمپرسور هوا

گواهینامه

ISO 9001-2015

پمپ وکیوم روتاری روغنی (پره‌ای)

پمپ وکیوم از جمله کاربردی‌ترین تجهیزاتی است که می‌تواند استفاده‌های صنعتی و غیر صنعتی متعددی داشته باشد. این پمپ بر اساس فاکتورهای مختلفی همچون هندسه و مکانیسم عضو انتقال دهنده، تعداد مراحل کار، نوع سیستم خنک‌کننده، قدرت و ظرفیت، سرعت، ابعاد و اندازه و … دسته‌بندی می‌شوند و از تنوع زیادی برخوردار است. پمپ وکیوم روتاری روغنی که با نام پمپ پره‌ای نیز شناخته می‌شود از جمله پمپ‌های جابجایی مثبت است که به صورت چرخشی و دوار عمل کرده و کاربردهای متعددی دارد. در ادامه مطلب به بررسی کامل این پمپ‌ها، کاربردها و ویژگی‌های آن‌ها پرداخته می‌شود.

پمپ وکیوم روتاری روغنی (پره‌ای)

پمپ وکیوم روتاری روغنی و مکانیسم عمل آن

پمپ وکیوم روغنی در اصل نوعی از پمپ‌های جابجایی مثبت هستند که از روغن برای خنک کاری و روانکاری استفاده می‌کنند. پمپ‌های خلا روتاری روغنی نیز پمپ‌هایی هستند که به صورت روتاری (چرخشی و دوار) کار کرده و در آن دو تیغه روتور 180 درجه چرخانده خواهد شد. در این پمپ‌ها در اثر چرخش تیغه‌های روتور، هوا از یک طرف وارد شده و پس از ایجاد مکش و وکیوم توسط مکانیسم پمپ خلا روغنی، از سمت دیگر خارج خواهد شد. پمپ‌های روغنی روتاری معمولاً برای رسیدن خلأ به دقت‌های بالاتر به کار رفته و به صورت تک‌مرحله‌ای یا دومرحله‌ای عمل خواهند کرد.

به صورت کلی پمپ‌های روغنی مکانیسم عمل ساده‌ای داشته و می‌توانند کیفیت و راندمان بالایی از خود نشان بدهند. قطعاتی که در این پمپ‌ها استفاده می‌شود از مواد عالی و درجه یک ساخته شده و عملیات ماشین‌کاری آن‌ها بر طبق استاندارد انجام شده می‌شود. همان‌طور که گفته شد دقت عملیات ماشین‌کاری این پمپ‌ها بسیار بالا و در حد صدم میلی‌متر خواهد بود و این باعث می‌شود که امکان و احتمال نشت داخلی بسیار کم باشد و در نهایت راندمان بالایی داشته باشند. روتور پمپ‌ها توسط دستگاه‌های کامپیوتری بالانس دینامیکی می‌شوند و همین باعث حذف ارتعاشات دینامیکی می‌گردد.

مزایا و معایب پمپ وکیوم روتاری روغنی

تمامی پمپ‌های وکیوم می‌توانند مزیت‌ها و معایب منحصربه‌فردی داشته باشد و پمپ‌های روتاری وکیوم نیز از این قاعده خارج نخواهند بود. از جمله مهم‌ترین مزیت‌های این پمپ‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

این پمپ‌ها معمولاً دارای وزن کمی هستند

از پمپ‌های وکیوم روغنی روتاری می‌توان به عنوان وکیوم پشتیبان استفاده کرد

این پمپ‌ها در مقایسه با انواع پمپ‌های وکیوم دیگر از قیمت مناسبی برخوردارند

میزان ارتعاشات صوتی این پمپ‌ها و لرزش آن‌ها بسیار کم است

عملکرد و راندمان بالایی در ایجاد خلأهای بالا دارند

این پمپ‌ها در ابعاد مختلف تولید می‌شوند و می‌توانند در شرایط کاری مختلف استفاده شوند.

در کنار تمامی مزیت‌های گفته شده این پمپ‌ها نیز می‌توانند ایرادات و معایبی داشته باشند که مهم‌ترین آن‌ها شامل مواردی همچون نیاز به تعویض روغن مستمر پمپ، امکان وجود آلودگی به واسطه وجود روغن و … هستند. در مقاله دیگری از سایت پارس وکیوم تحت عنوان پمپ وکیوم خشک چیست؟ به بررسی پمپ‌های وکیوم خشک، کاربردها و ویژگی‌های آن‌ها پرداخته شده که می‌تواند اطلاعات مفیدی به خواننده ارائه کند.

 

وظایف اصلی روغن پمپ وکیوم

پمپ‌های وکیوم به صورت کلی به سه دسته رینگ آب، رینگ روغن و خشک تقسیم می‌شوند. پمپ‌های وکیوم رینگ روغن برای خنک کاری و روانکاری قطعات خود از روغن استفاده می‌کنند و بر خلاف پمپ‌های رینگ آب و رینگ خشک باید به صورت مستمر روغن آن‌ها تعویض و بررسی شود. از مهم‌ترین وظایف روغن پمپ وکیوم می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • پایین آوردن دمای پمپ در زمان کار خصوصاً در شرایط سخت‌کاری و خنک کاری قطعات دستگاه
  • روانکاری داخلی قطعات پمپ و کاهش میزان اصطکاک آن‌ها و جلوگیری از خراب شدن قطعات
  • آب‌بندی بین ورودی و خروجی دستگاه و جلوگیری از نشتی آن و پر کردن فضاهای خالی داخل دستگاه
  • جلوگیری از خوردگی و پوسیدگی قطعات داخلی پمپ وکیوم
  • ایجاد مکش تا محدوده نزدیک به صفر مطلق به دلیل توان تحمل فشار بالاتر از آب

با توجه به وظایف و کاربردهایی که برای روغن پمپ وکیوم عنوان شد لازم است که این مواد از ویژگی‌ها و قابلیت‌های منحصربه‌فردی برخوردار باشند که مهم‌ترین آن‌ها شامل غلظت مناسب، خلوص بالا، قابلیت روانکاری عالی، سازگاری بالا با محیط از نظر آلودگی، میزان تبخیر شدگی پایین، تحمل دما و حرارت‌های بالا، عدم تغییر در شکل، رنگ و بوی روغن و … می‌باشند.

کاربرد وکیوم روتاری

همان‌طور که گفته شد روغن پمپ وکیوم در مقایسه با آب می‌تواند مزیت‌های متعددی داشته باشد و عملکرد و راندمان پمپ‌های وکیوم را بهبود ببخشد. از جمله مهم‌ترین کاربردهای پمپ وکیوم روتاری روغنی می‌توان به مواردی همچون استفاده در صنعت غذا و دارو، صنعت کشاورزی، صنعت بسته‌بندی، صنعت پتروشیمی، صنعت نفت و گاز، صنعت کاغذ، صنعت چاپ و جوهر و سایر صنایع اشاره کرد. در مقاله‌ای تحت عنوان آموزش و راهنمای تعمیر پمپ وکیوم روتاری روغنی به بررسی کامل عیب‌یابی و تعمیر این پمپ‌ها پرداخته شده است که می‌تواند اطلاعات جامع و مفیدی به خواننده ارائه کند.

پمپ وکیوم روتاری روغنی (پره‌ای)

قیمت پمپ وکیوم روتاری روغنی

به صورت کلی قیمت انواع پمپ‌های وکیوم تحت تأثیر فاکتورها و پارامترهای مختلفی قرار دارد که مهم‌ترین آن‌ها شامل برند و شرکت تولیدکننده پمپ، تعداد مراحل کار پمپ، کیفیت ساخت و استانداردهای تولید آن، حجم وکیوم دستگاه و قدرت آن، سایز و ابعاد پمپ، نرخ ارز و نوسانات آن، اعتبار و سابقه فروشگاه عرضه‌کننده، کاربردهای پمپ و … هستند.

جمع‌بندی نهایی

پمپ وکیوم روتاری روغنی از جمله پمپ‌های جابجایی مثبت است که در صنایع مختلف استفاده می‌شود و از روغن برای خنک کاری، روانکاری، آب‌بندی و … استفاده می‌کند. این پمپ می‌تواند تنوع بالایی از نظر تعداد مراحل کار، ابعاد و اندازه، قدرت و مکش و … داشته باشد و مزیت‌هایی همچون عملکرد مناسب، قیمت مناسب، طول عمر بالا، هزینه نگهداری پایین و … دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *