بزرگترین تولید کننده

پمپ‌های وکیوم، بلوئر و کمپرسور هوا

گواهینامه

ISO 9001-2015

پمپ وکیوم شارژی + کاربرد

پمپ‌های وکیوم از جمله تجهیزات بسیار کاربردی هستند که در صنایع مختلفی همچون غذا و نوشیدنی، پزشکی و دارو، الکترونیک، پتروشیمی و … استفاده‌های متعددی دارند. این دستگاه می‌تواند بر اساس فاکتورهایی همچون نحوه عملکرد، قدرت و ظرفیت، سیستم خنک‌کننده، کاربرد، نوع انرژی مورد استفاده و … در دسته‌بندی‌های مختلفی قرار بگیرد. در بسیاری از صنایع لازم است که از تجهیزات پرتابل و قابل حمل استفاده شود به همین دلیل امروزه پمپ‌های وکیوم شارژی که نیازی به اتصال مستقیم به برق ندارند بسیار مورد توجه قرار گرفته‌اند. این پمپ‌ها در مقایسه با نسخه‎های صنعتی و … از مزایا، قابلیت‌ها و کاربردهای منحصربه‌فردی برخوردارند. در ادامه این مطلب به بررسی و معرفی کامل پمپ شارژی، مزایا و کاربردهای آن پرداخته می‌شود.

پمپ خلأ شارژی چیست؟

همانطور که گفته شد پمپ وکیوم یا پمپ خلأ دستگاهی است که به منظور تخلیه هوا و گازها از یک محفظه بسته و ایجاد فشار منفی استفاده می‌شود و در اصل این پمپ‌ها می‌توانند فشار گازها را از فشار جو کمتر کنند. این پمپ‌ها از نظر عملکردی شامل انواع پمپ‌های جابجایی مثبت، پمپ‌های مکش مکانیکی و پمپ‌های انتشار مولکولی بوده و از نظر کارایی می‌توانند شامل پمپ‌ وکیوم آبی، پمپ‌ وکیوم روغنی، پمپ‌ وکیوم خشک، پمپ‌ وکیوم دیافراگمی، پمپ‌ وکیوم اسکرال و … هستند.

پمپ وکیوم شارژی در حقیقت نوعی از پمپ‌های خلأ است که به واسطه داشتن باتری قابل شارژ، امکان استفاده در محیط‌های مختلف را داشته و به کاربر اجازه می‌دهد بدون نیاز به اتصال به برق، در محیط‌های مورد نظر خلأ ایجاد کند.

پمپ خلا شارژی

انواع پمپ شارژی و مزایای آن

پمپ وکیوم شارژی همانند بلوئر و سایر تجهیزات این‌چنینی می‌تواند بر اساس فاکتورهای متعددی دسته‌بندی شود اما به صورت کلی در دو دسته پمپ‌های خانگی و صنعتی تولید می‌شوند که هر کدام ویژگی ها و کاربردهای متعددی دارند. این پمپ‌ها همانند پمپ‌های صنعتی می‌توانند از نظر عملکرد انواع مختلفی همچون پمپ‌های دیافراگمی، پیستونی و … داشته باشند. از جمله مهم‌ترین مزیت‌های پمپ شارژی می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • این پمپ‌ها از قابلیت حمل بالایی برخوردار بوده و به دلیل عدم نیاز به اتصال به برق، سیم نداشته و در هر مکانی قابل استفاده خواهند بود.
  • این پمپ‌ها به واسطه برخورداری از باتری‌های قابل شارژ در کاهش مصرف انرژی نقش پررنگی دارند. در اصل این دستگاه‌ها با یک بار شارژ شدن می‌توانند مدت زمان زیادی عملکرد مفید داشته باشند.
  • پمپ شارژی می‌تواند کاربردهای متنوع و گسترده‌ای در صنایع مختلف داشته باشد هرچند که کاربردهای خانگی و غیر صنعتی نیز دارد.
  • پمپ‌های وکیوم شارژی معمولاً قدرت و سرعت بالاتری نسبت به پمپ‌های دستی داشته و می‌توانند به طور مؤثر‌تری خلأ ایجاد کنند.
  • این پمپ‌ها در مقایسه با پمپ‌های وکیوم بزرگ‌تر و صنعتی سر و صدای کمتری تولید کرده و آلودگی صوتی ناچیزی ایجاد می‌کنند.
  • استفاده از این پمپ‌ها بسیار راحت‌تر از پمپ‌های حجیم و بزرگ‌تر بوده و نگهداری آن‌ها ساده‌تر است.
  • این پمپ‌ها قیمت مناسبی دارند و هزینه‌های تعمیر و نگهداری بسیار کمی دارند.

کاربردهای مختلف پمپ وکیوم شارژی

قابلیت‌ها و مزیت‌های منحصربه‌فردی که این پمپ‌ها دارند باعث شده است که امروزه بسیار مورد توجه قرار گرفته و در صنایع مختلف به کار بروند. از جمله رایج‌ترین کاربردهای پمپ خلأ شارژی می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

استفاده در صنعت بسته‌بندی و حمل و نقل

صنعت بسته‌بندی و حمل و نقل از جمله صنایع پویا در سراسر جهان به شمار می‌رود. پمپ‌های شارژی به واسطه حمل راحت، سرعت بالا، کاربری راحت و استفاده در نقاط مختلف می‌توانند در این صنعت استفاده‌های متعددی داشته باشند.

استفاده در صنعت غذا و دارو

یکی دیگر از مهم‌ترین کاربردهای پمپ شارژی، استفاده در صنعت غذا و دارو است. در بخش‌هایی از این صنعت که نیاز به ایجاد فشار منفی وجود دارد و نمی‌توان از پمپ‌های صنعتی و حجیم استفاده کرد، پمپ‌های شارژی می‌توانند انتخاب بسیار خوبی باشند. این پمپ‌ها می‌توانند در وکیوم کردن محصولات غذایی و دارویی کاربردهای متعددی داشته باشند و به حفظ و تازگی این محصولات برای مدت طولانی‌تر کمک کنند.

استفاده در صنعت پزشکی و آزمایشگاهی

در صنایع پزشکی و آزمایشگاه نیز می‌توان از پمپ وکیوم شارژی برای تولید خلأ در برخی از دستگاه‌های درمانی و آزمایشگاهی استفاده کرد. این دستگاه می‌تواند به منظور وکیوم کردن محیط‌های مختلف و حفظ محیط استریل و همچنین انجام آزمایش‌های مختلف مورد استفاده قرار بگیرد. در مقاله‌ای تحت عنوان ساختار انواع پمپ وکیوم در مدل‌های مختلف وکیوم به بررسی ساختار انواع پمپ‌های خلأ پرداخته شده که می‌تواند اطلاعات کاملی به خواننده ارائه کند.

استفاده در صنعت خودروسازی و لوازم خانگی

از دیگر کاربردهای اصلی پمپ‌های شارژی می‌توان به صنعت خودروسازی اشاره کرد. این پمپ‌ها می‌توانند در تعمیرات قطعات مختلف خودرو، سیستم‌های ترمز، تعمیر فرمان و … کاربردهای متعددی داشته باشند. این پمپ‌ها همچنین در صنعت لوازم خانگی می‌توانند استفاده‌های متعددی داشته باشند.

  • این پمپ‌ها همچنین در صنعت چاپ، سیستم‌های تهویه مطبوع، ساختمان‌سازی، صنعت پتروشیمی، صنعت آب و گاز و … می‌توانند کاربردهای متعددی داشته باشند.

 

پمپ وکیوم شارژی برای مصارف خانگی

مهم‌ترین نکات انتخاب و خرید پمپ وکیوم شارژی

همانطور که گفته شد پمپ وکیوم شارژی همانند انواع پمپ‌های صنعتی می‌توانند بر اساس فاکتورهای مختلفی دسته‌بندی شوند و از تنوع بالایی برخوردارند به همین دلیل در زمان خرید آن‌ها باید به نکات و پارامترهای مختلفی توجه داشت که مهم‌ترین آن‌ها شامل موارد زیر هستند:

  • حتماً باید به میزان ظرفیت باتری دستگاه توجه داشت و آن را متناسب با حوزه کاری و نوع پروژه انتخاب کرد. باتری این پمپ‌ها می‌تواند متناسب با میزان قدرت و کارایی مدت زمان مشخصی شارژ نگه دارد.
  • قدرت مکش پمپ باید با نوع پروژه و نیازهای آن هماهنگی داشته باشد و محدوده فشاری آن جوابگوی نیازهای پروژه باشد.
  • با توجه به آنکه پمپ‌های وکیوم شارژی قابل حمل و پرتابل هستند، وزن و ابعاد آن باید به‌گونه‌ای باشد که کاربری راحتی برای اپراتور داشته باشد.
  • چنانچه از این پمپ در محیط‌های ساکت استفاده می‌شود باید به میزان نویز و لرزش و همچنین سر و صدای آن توجه داشت.
  • علاوه بر این موارد حتماً باید به نکاتی همچون کیفیت ساخت پمپ، برند سازنده، استانداردهای تولید، مدت زمان گارانتی، دسترسی به قطعات یدکی و … نیز توجه داشت.

قیمت پمپ شارژی

همانطور که گفته شد یکی از مهم‌ترین مزیت‌های پمپ‌های وکیوم شارژی قیمت مناسب آن‌ها است اما قیمت این تجهیزات نیز می‌تواند تحت تأثیر فاکتورها و پارامترهای مختلفی باشد که مهم‌ترین آن‌ها شامل نوع پمپ و عملکرد آن، ظرفیت باتری پمپ، کیفیت ساخت پمپ، برند و شرکت سازنده، استانداردها و مدت زمان گارانتی، خدمات پس از فروش، نرخ ارز و نوسانات آن، نوع کاربری پمپ، محدوده فشار پمپ و … می‌باشند.

جمع‌بندی نهایی

پمپ وکیوم شارژی یکی از انواع پمپ‌های وکیوم است که به دلیل ابعاد و اندازه‌های کوچک و همچنین داشتن باتری قابل شارژی قابلیت استفاده در مکان‌های مختلف و حمل و جابجایی را دارد. این پمپ‌ها می‌توانند انواع مختلفی از نظر عملکرد و قدرت داشته باشند و در صنایعی همچون غذا و دارو، پزشکی، پتروشیمی، نفت و گاز، خودروسازی و … کاربردهای متعددی دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *