بزرگترین تولید کننده

پمپ‌های وکیوم، بلوئر و کمپرسور هوا

نمایندگی

محصولات Atlas Copco

گواهینامه

ISO 9001-2015

مونو پمپ چیست و چه کاربردی دارد؟

استفاده از پمپ‌ها در صنایع مختلف روزبه‌روز در حال رواج است و امروزه انواع مختلفی از پمپ‌ها بر اساس قدرت، سایز و ابعاد، نوع موتور، تعداد مراحل کار، نحوه عملکرد و … در دسترس هستند. مونو پمپ یکی از انواع پمپ‌های جابجایی مثبت است که با نام‌های متعددی شناخته می‌شود و می‌تواند کاربردهای صنعتی متعددی داشته باشد. این پمپ‌ها همانند پمپ خلأ می‌توانند انواع مختلفی داشته باشند و هرکدام از ویژگی‌ها، قابلیت‌ها و مزایا و معایبی برخوردارند. در ادامه این مطلب از صنایع پارس وکیوم به بررسی و معرفی کامل مونو پمپ‌ها پرداخته می‌شود.

مونو پمپ چیست

مونو پمپ چیست؟

مونو پمپ یا منو پمپ در اصل نوعی پمپ جابجایی مثبت است که دارای یک استاتور مارپیچی از جنس پلاستیک می‌باشد و داخل آن یک ماردون فلزی قرار دارد. این پمپ معمولاً برای پمپاژ و انتقال سیالات ویسکوزی به کار می‌رود و با چرخش الکتروموتور، ماردون به چرخش درآمده و سیال در راستای محور پمپ به گردش در می‌آید. مونو پمپ را با نام‌های دیگری همچون پمپ غلیظ کش، پمپ ماردونی، تک اسکرو (Single Screw Pump) پمپ حفره‌ای و پمپ اسکرو خارج از مرکز، پمپ با حفره پیش‌رونده و پمپ مارپیچ نیز می‌شناسند. میزان دبی این پمپ‌ها می‌توانند از 1 تا 150 مترمکعب در ساعت و فشار (هد) آن‌ها از 6 تا 40 بار متفاوت باشد.

اگر به دنبال خرید یک کمپرسور اسکرو هستید؛ برای آشنایی با انواع کمپرسور اسکرو و اطلاع از قیمت و خرید با کارشناسان ما در پارس وکیوم تماس بگیرید.

انواع مونو پمپ

مونوپمپ‌ها همانند انواع پمپ‌های دیگر می‌توانند بر اساس فاکتورها و پارامترهای مختلفی دسته‌بندی شوند اما مهم‌ترین فاکتور تقسیم‌بندی آن‌ها نوع کاربری است و بر همین اساس می‌توانند شامل موارد زیر باشند:

  • مونو پمپ لوله‌ای (Pipe Mono Pump) که برای انتقال سیالات ویسکوز نظیر عسل، رب و سیالات حاوی ذرات جامد استفاده می‌شوند و می‌توانند با توجه به نوع سیال از نوع هلیکس دار و ساده باشند.
  • مونو پمپ قیفی (Hopper Mono Pump) که شبیه مونو پمپ لوله‌ای است اما در قسمت ورودی آن یک قیف قرار گرفته که سایز این قیف با توجه به ظرفیت پمپ متغیر است و می‌تواند برای انتقال مواد دارای ذرات جامد و مواد خمیری شکل که چگالی و ویسکوزیته (غلطت) بالایی دارند و نمی‌توانند از داخل لوله عبور کنند استفاده شود.
  • مونو پمپ فوم بتن (Concrete Mono Pump) که برای انتقال بتن استفاده می‌شود و شباهت زیادی به پمپ لوله‌ای دارد این تفاوت که یک دریچه بازدید و تخلیه در پهلوی پمپ قرار دارد و از استهلاک پایین‌تری برخوردار است.
  • مونو پمپ عمودی (Vertical Mono Pump) که برای انتقال مواد حاوی ذرات جامد به کار می‌رود و نصب و راه‌اندازی آسان، مکانیزم ساده برای تعویض قطعات، نگهداری و تعمیر آسان، NPSH پایین، ظرفیت و هد بالا و … از مهم‌ترین ویژگی‌های آن است. این پمپ‌ها معمولاً با طول لوله 1200، 1500 و 1800 میلی‌متر تهیه و ساخته می‌شوند و هر کدام می‌توانند توان متفاوتی داشته باشند. این پمپ‌ها برای انتقال سیالات ویسکوز و غلیظ کارایی ندارند.
  • مونو پمپ اندازه‌گیر (Dosing Pump) که برای پمپاژ مقدار دقیقی از سیال استفاده می‌شود و برای اندازه‌گیری مواد با ویسکوزیته کم تا زیاد و موادی که حاوی ذرات جامد می‌باشند مناسب است.

هم‌چنین اگر قصد خرید بلوئر هوا باکیفیت و مطمئن را دارید، پارس وکیوم یکی از بهترین انتخاب‌های شما می‌باشد. همچنین اگر در هر یک از مراحل خرید با سوالی مواجه شدید می‌توانید با شماره ۰۲۱۶۶۸۰۱۳۷۳ تماس بگیرید تا مشاوران ما به شما کمک کنند.

 

اجزای اصلی مونو پمپ‌ها

مونو پمپ همانند انواع پمپ‌های دیگر می‌تواند از اجزا و قطعات مختلفی تشکیل شود و هر کدام از این قطعات می‌توانند وظایف و کاربردهای خاص خود را داشته باشند. مهم‌ترین اجزای مونو پمپ‌ها به شرح زیر می‌باشند:

  • الکتروموتور که برای ایجاد دبی و فشار استفاده می‌شود و میزان توان خروجی پمپ به قدرت آن بستگی دارد.
  • گیربکس که برای تغییر دور موتور استفاده می‌شود و دور گیربکس می‌تواند با لزجت سیال ارتباط مستقیمی داشته باشد.
  • روتور مونو پمپ که بخش گردنده و مارپیچی با گام‌های درشت است که دنده‌های عمیق و مرکز باریک دارد و حرکت آن باعث انتقال سیالات می‌شود. جنس روتور می‌تواند متفاوت باشد و از چدن، فولاد ضد سایش و ضدزنگ و… ساخته شود. روتور معمولاً به صورت یک راهه و دوراهه طراحی و ساخته می‌شود. هر چه قطر روتور، طول گام و عمق گام بیشتر باشد، دبی خروجی پمپ بیشتر و فشار کارکرد کمتری دارد.
  • استاتور پمپ که به قسمت داخلی بدنه گفته شده و به صورت مارپیچ دوراهه روتور را در خود جای می‌دهد و شامل دو قطعه محفظه استاتور و قسمت بیرونی می‌باشد. هر کدام از این قسمت‌ها از مواد مختلفی ساخته می‌شوند و ویژگی‌های منحصربه‌فردی دارند.
  • مونو پمپ استاتور لاستیکی که باید با نوع سیال سازگار باشد و معیوب بودن آن می‌تواند باعث تضعیف عملکرد پمپ گردد.
  • بدنه مونو پمپ که معمولاً از جنس استیل یا چدن می‌باشد.
  • مکانیکال سیل یا سیستم آب‌بندی که برای جلوگیری از نشت سیال به بیرون از سیستم در برگیرنده سیال و ورود ذرات خارجی به داخل سیستم استفاده می‌شود و جنس آن به درجه حرارت سیال، فشار، خوردگی و سایش سیال، سرعت محور دوار، خواص شیمیایی سیال، نوع سیال و ذرات معلق و جامد درون سیال و … بستگی دارد.

مونوپمپ اسکرو

کاربردها و مزایای مونوپمپ

مونو پمپ‌ها همانند انواع پمپ‌های دیگر می‌تواند مزیت‌هایی داشته باشند که مهم‌ترین آن‌ها شامل مواردی همچون پوشش طیف وسیعی از فشارها و ظرفیت‌های پمپاژ، داشتن قابلیت دائم کار بودن، داشتن قابلیت کنترل دقیق دبی خروجی و کنترل دور، داشتن قابلیت پمپاژ مواد با غلظت بالا، انتقال مواد دارای ذرات جامد و خمیری و ویسکوز، انتقال مواد چند فازی، عدم سروصدا، NPSH بسیار پایین، تعمیر و نگهداری آسان، مونتاژ و دمونتاژ بسیار آسان و … می‌باشند. از جمله مهم‌ترین کاربردهای این پمپ‌ها می‌توان به استفاده در صنایع مختلفی همچون کاشی و سرامیک، صنایع معدنی، صنایع دریایی، صنایع رنگ‌ساز، صنایع داروسازی، صنایع نساجی، صنایع لاستیک و پلاستیک‌سازی، صنایع غذایی، صنایع آب و فاضلاب، صنایع چوب و کاغذ، صنایع آرایشی و بهداشتی و … اشاره کرد.

راهنمای انتخاب مونو پمپ

برای انتخاب و خرید مونو پمپ‌ها لازم است که به نکات و فاکتورهای مختلفی توجه داشت که مهم‌ترین آن‌ها شامل موارد زیر هستند:

  • میزان دبی (ظرفیت) مونو پمپ
  • میزان هد (فشار) مونو پمپ
  • میزان ویسکوزیته (لزجت) و دانسیته سیالات
  • خواص فیزیکی و مکانیکی پمپ
  • خواص شیمیایی سیالات
  • میزان دمای کاری
  • محدودیت فضا
  • برند و شرکت سازنده پمپ و …

جمع‌بندی نهایی

مونو پمپ یا پمپ غلیظ کش نوعی پمپ جابجایی مثبت است که برای انتقال و پمپاژ سیالات ویسکوز استفاده می‌شود و می‌تواند انواع مختلفی داشته باشد. این پمپ با توجه به داشتن ویژگی‌ها و مزایای متعدد در صنایع مختلفی همچون غذا و دارو، رنگ، نساجی، لاستیک، آرایش و بهداشتی، کاغذ، کاشی و سرامیک، معدن و … کاربردهای متعددی دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *