بزرگترین تولید کننده

پمپ‌های وکیوم، بلوئر و کمپرسور هوا

نمایندگی

محصولات Atlas Copco

گواهینامه

ISO 9001-2015

آموزش گام‌به‌گام تعویض پمپ تخلیه ماشین لباسشویی

ماشین لباسشویی به یکی از کاربردی‌ترین لوازم‌خانگی در دنیای امروز تبدیل شده و نقش مهمی در صرفه‌جویی در زمان، انرژی و هزینه‌های افراد دارد. این وسیله نیز همانند بسیاری از لوازم دیگر، از قطعات مختلفی ساخته می‌شود و ممکن است بعد از مدتی دچار مشکلات و ایرادات متعددی شود و نیاز به تعمیر و سرویس پیدا کند. گاهی ممکن است لباس‌ها بعد از شسته شدن توسط ماشین لباسشویی کاملاً خیس باشند و در داخل دیگ آن آب جمع شده باشد. این مشکل که از رایج‌ترین مشکلات ماشین لباسشویی است مربوط به معیوب بودن پمپ تخلیه آن است و حتماً باید توسط افراد متخصص بررسی شود. در صورتی که امکان تعمیر پمپ تخلیه وجود نداشته باشد حتماً باید جایگزین شود تا عملکرد دستگاه مختل نشود. در ادامه مطلب به بررسی و آموزش نحوه تعویض پمپ تخلیه ماشین لباسشویی به صورت گام‌به‌گام پرداخته خواهد شد.

 

مهم‌ترین علائم خراب شدن پمپ تخلیه ماشین لباسشویی

قبل از آنکه هرگونه اقدامی برای تعمیر یا تعویض قطعات ماشین لباسشویی شود باید از وجود مشکلات آن اطمینان حاصل کرد. از جمله مهم‌ترین علائم خراب شدن پمپ تخلیه آب ماشین لباسشویی می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • چنانچه صدای پمپ در زمان تخلیه شدن آب موجود در ماشین لباسشویی شنیده نشود ممکن است نشان از معیوب بودن پمپ تخلیه باشد.
  • چنانچه در زمان برنامه چرخش صدای وزوز از ماشین لباسشویی شنیده شود اما آب تخلیه نشود نشان می‌دهد که پمپ دچار ایراد شده است.
  • اگر ماشین لباسشویی پر از آب شود و خالی نشده باشد نشان می‌دهد که پمپ تخلیه آب عملکرد صحیحی ندارد.
  • چنانچه آب داخل ماشین تخلیه شده باشد و برنامه چرخش همچنان در حال کار کردن است نشان می‌دهد که پمپ آب دستگاه دچار ایراد شده است.

باید توجه داشت که گاهی ممکن است مشکلات عنوان شده در اثر موارد مختلفی همچون مسدود شدن لوله تخلیه، مسدود شدن فیلتر تخلیه دستگاه و … باشد بنابراین قبل از اقدام به تعمیر و تعویض پمپ تخلیه ماشین لباسشویی باید از معیوب بودن آن اطمینان حاصل کرد و برای این کار باید از تکنسین و متخصص این کار مشاوره گرفت.

تعویض پمپ تخلیه ماشین لباسشویی به صورت گام‌به‌گام

تعویض پمپ تخلیه ماشین لباسشویی به صورت گام‌به‌گام

بعد از اطمینان پیدا کردن از معیوب بودن پمپ تخلیه لباسشویی و با استفاده از لوازمی همچون پمپ تخلیه پیچ گوشتی، انبردست، تشتی آب و … می‌توان اقدام به تعویض آن نمود و برای این کار باید مراحل زیر را به صورت گام‌به‌گام انجام داد.

قطع کردن برق دستگاه

در مرحله اول و قبل از هر کاری باید برق ماشین لباسشویی قطع شود تا از بروز هرگونه حادثه خطرناک جلوگیری شود. اقدام به انجام هرگونه تعمیر لوازم برقی زمانی که به برق متصل هستند ممنوع است و می‌تواند منجر به آسیب‌های مالی و جانی جبران‌ناپذیری شود.

تخلیه کامل آب دستگاه

دومین مرحله از مراحل تعویض پمپ تخلیه ماشین لباسشویی تخلیه آب جمع شده در دیگ دستگاه است. برای این کار می‌توان شیلنگ تخلیه را در داخل یک تشت قرار داده و یا از فیلتر خروجی دستگاه اقدام به خارج کردن آب کرد. می‌توان با باز کردن فیلتر دستگاه اجازه خروج آب را داد. در این مرحله لازم است توجه داشت که آب موجود در دیگ باعث خیس شدن فرش، موکت و … نشود. در اکثر ماشین‌های لباسشویی یک شیلنگ تخلیه کوچک سیاه‌رنگ برای خروج اضطراری آب از دیگ تعبیه شده است و می‌توان از آن استفاده کرد.

باز کردن پنل بالایی و پشتی ماشین لباسشویی

سومین مرحله از تعویض پمپ تخلیه ماشین لباسشویی باز کردن پنل بالایی و پنل پشتی ماشین لباسشویی است. در اصل تا زمانی که این پنل ها باز نشوند امکان دسترسی به قطعات داخلی پمپ وجود نخواهد داشت. بعد از باز کردن پنل ها می‌توان مشاهده کرد که پمپ تخلیه در قسمت پایین سمت راست لباسشویی نصب شده است. می‌توان برای دسترسی بهتر و راحت‌تر به پمپ تخلیه اقدام به باز کردن پنل جلویی دستگاه نیز کرد. برای این کار باید ابتدا درب فیلتر پمپ تخلیه را که اغلب در جلو و پایین دستگاه است باز کرده و سپس درب ماشین لباسشویی را باز نموده و لاستیک موجود دور آن را جدا کرد و در نهایت باید اتصالات سیم‌های جلویی را جدا کرد.

باز کردن پنل بالایی و پشتی ماشین لباسشویی

جدا کردن شلنگ‌های متصل به پمپ تخلیه

در مرحله چهارم باید ماشین لباسشویی را به سمت بغل کج کرده و برای جلوگیری از آسیب دیدن آن می‌توان یک بالش نرم را زیر آن قرار داد. باید توجه داشت که دیگ داخل ماشین لباسشویی معلق است و لازم است زمان پایین آوردن مواظب بود و به آرامی این کار را انجام داد. بعد از باز کردن پنل ها و کج کردن ماشین لباسشویی باید ابتدا شلنگ‌های متصل به پمپ را جدا کرد. از آنجایی که ممکن است در داخل پمپ و شیلنگ‌ها آب وجود داشته باشد باید از یک حوله و یک سطح برای جلوگیری از ریخته شدن آن استفاده کرد.

باز کردن پمپ قدیمی

در مرحله بعدی و بعد از انجام مراحل گفته شده و بعد از باز کردن لوله‌ها و بست ها می‌توان پمپ سوخته شده و قدیمی را از دستگاه جدا کرد. در این بخش می‌توان به کمک ابزارهایی همچون پیچ گوشتی اقدام به باز کردن پمپ تخلیه نمود. باز کردن پمپ تخلیه در مدل‌های مختلف ماشین لباسشویی می‌تواند شرایط متفاوتی داشته باشد و باید به نوع پیچ‌های آن توجه داشت.

نصب پمپ جدید و بستن بست ها و شیلنگ‌های آن

در مرحله بعدی و بعد از باز کردن کامل پمپ تخلیه آب و همچنین اطمینان از سلامت لوله‌ها و فیلترها و تمیز کردن آن‌ها باید پمپ جدید را جایگزین کرد. برای این باید تمامی مراحل گفته شده را در جهت معکوس انجام داد. لازم است که پمپ جدید به آرامی در جای خود قرار داد و پیچ‌ها یا خارهای آن را بست. سپس باید تمامی لوله‌ها و شیلنگ‌ها را به پمپ آب متصل کرد و از استحکام آن‌ها اطمینان حاصل کرد. باید توجه داشت که پمپ جدید از برندهای معتبر باشد چرا که پمپ‌های تخلیه همانند پمپ خلأ می‌توانند تنوع بالایی داشته باشند و هر کدام کیفیت متفاوتی داشته باشند.

بستن پنل ها و روشن کردن دستگاه

بعد از تعویض پمپ تخلیه ماشین لباسشویی باید تمامی پنل های دستگاه را مطابق حالت اولیه در جای خود قرار داد و اتصالات سیم‌های آن را دوباره برقرار کرد. در نهایت و بعد از بستن پنل ها می‌توان ماشین لباسشویی را در جای اصلی خود قرار داده و برق آن را متصل کرد و اقدام به روشن کردن آن نمود و از سلامت پمپ جدید اطمینان حاصل کرد.

بستن پنل ها و روشن کردن دستگاه

جمع‌بندی نهایی

پمپ تخلیه ماشین لباسشویی ممکن است در اثر کار کردن زیاد، اتصالات برقی و … دچار مشکل شود و قادر به تخلیه آب دستگاه نباید و نیاز به تعویض داشته باشد. برای این کار لازم است که مراحلی همچون قطع برق دستگاه، باز کردن پنل ها، جدا کردن اتصالات و شیلنگ‌ها، باز کردن پمپ، جایگزین کردن پمپ جدید و … به صورت مرحله‌به‌مرحله و با دقت انجام شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *