بزرگترین تولید کننده

پمپ‌های وکیوم، بلوئر و کمپرسور هوا

گواهینامه

ISO 9001-2015

كمپرسور يخچال چیست + آشنایی با تمام جوانب موتور یخچال

كمپرسور يخچال چیست ؟ کمپرسور به عنوان قلب تپنده یخچال، قطعه حیاتی و مهمی است که بدون آن‌، یخچال کار نمی‌کند؛ به طوریکه هرگونه خرابی‌ در آن، موجب اختلال در عملکرد دستگاه می‌شود. برای همین مهم است که خریداران و تولیدکنندگان موتور یخچال با قطعات همراه و عملکرد هر یک آشنایی کامل داشته باشند. در این مقاله به طور کامل توضیح خواهیم داد که موتور یخچال چیست و چرا از اهمیت بالایی برخوردار است.

اگر قصد خرید پمپ وکیوم از یک ارائه‌دهنده معتبر و مطمئن را دارید، پارس وکیوم می‌تواند بهترین انتخاب شما باشد. اگر هم در مسیر خرید با مشکلی مواجه شدید، با شماره 66801373-021 تماس بگیرید تا کارشناسان ما به شما کمک کنند تا تجربه خرید خوبی داشته باشید.

آنچه در این مقاله می‌خوانیم:

کمپرسور چیست ؟

پیش از اینکه به سراغ موضوع اصلی مقاله برویم و در این مورد توضیح دهیم که موتور یخچال چیست و چه کاربردی دارد، باید بدانیم اصلا کمپرسور چه معنایی دارد. کمپرسور از جمله دستگاه‌های مکانیکی است که در صنایع کوچک و بزرگ، کاربرد گسترده دارد. این دستگاه، وظیفه ایجاد مکش برای مکیدن گاز مبرد از اواپراتور، متراکم کردن گاز و سپس انتقال آن به کندانسور را به عهده دارد.

كمپرسور يخچال چیست ؟

پمپ باد یخچال که با نام موتور یخچال نیز شناخته می‌شود،‌ وظیفه فشرده یا متراکم کردن گاز را بر عهده دارد. این دستگاه با متراکم سازی گاز،‌ موجب گردش آن، داخل لوله‌های کندانسور یا مدار دستگاه می‌شود. در واقع این گردش گاز تبریدی، حول سیستم است که موجب ایجاد سرما می‌شود.

در برخی از انواع کمپرسورها که به آن‌ها اسکرو گفته می‌شود، دستگاه هواساز مسئولیت فشرده کردن هوا را بر عهده دارد و در برخی دیگر یعنی کمپروسرهای پیستونی، سیلندرهای فشرده ساز هوا این کار را انجام می‌دهند. از طرفی دیگر،‌ خود کمپرسورهای پیستونی مدل‌های مختلفی دارند که از آن جمله تک مرحله‌ای، دو مرحله‌ای و دبل هستند.

پیشنهاد مطالعه: اگر می‌خواهید به شکلی دقیق‌تر و مفصل‌تر با کمپرسورهای اسکرو آشنا شوید، پیشنهاد می‌کنیم به وبلاگ ما مراجعه کرده و مقاله کمپرسورهای اسکرو چیست را مطالعه کنید.

روش کار پمپ باد یخچالی

کمپرسور باد موتور یخچالی به شکل یک جعبه سیاه در قسمت پشتی یخچال قرار گرفته است. لوله‌ها و سیم‌هایی که به این دستگاه متصل شده، از دو بخش تشکیل می‌شوند؛ یک قسمت موتور الکتریکی و تک فاز است و دیگری نیز اجزای مکانیکی که خود شامل میل لنگ، پیستون و سوپاپ می‌شود.

چرخش دورانی میل لنگ در کمپرسور یخچال باعث می‌شود، پیستون همچون یک تلمبه عمل کند و سوپاپ‌ها باز و بسته شوند. در این شرایط، گازی که در لوله و سیلندر است به گردش درمی‌آید و دائما به درون لوله برگشت مکیده شده و با فشار وارد لوله رفت می‌شود؛ این فرآیند آغاز کار عمل سرمایش است.

یکی از عوامل مهمی که در عملکرد این دستگاه نقش مهمی دارد، قدرت آن است که معمولا در یخچال‌های خانگی بین یک دهم تا سه چهارم اسب بخار بوده و با برق تک فاز کار می‌کند. البته همان‌‎طور که گفته شد، کمپرسورها خود انواع مختلفی دارند و اجزای آن‌ها نیز متفاوت است.

مثلا کمپرسورهای خطی و اسکرو و روتاری، میل لنگ ندارند و خنک کردن در آن به شیوه دیگری انجام می‌شود. به صورت عمومی کمپرسورها در دو دسته قرار می‌گیرند؛ روغنی و بدون روغن که در ادامه توضیح داده می‌شوند.

پیشنهاد مطالعه: اگر می‌خواهید به طور کامل با کمپرسور بدون روغن و با روغن آشنا شوید، پیشنهاد می‌کنیم حتما از لینک روبه‌رو استفاده کنید: تفاوت‌های کمپرسور اسکرو بدون روغن و روغنی .

انواع کمپرسور یخچال

انواع كمپرسور يخچال چیست ؟

  • کمپرسور روغنی: در این مدل همانطور که از نامش پیداست از روغن استفاده شده و فرایند خنک‌سازی و روان‌کاری با روغن انجام می‌شود. لازم به ذکر است که نوع روغنی کمپرسور از نوع غیر روغنی آن سنگین‌تر بوده و روغن سیستم باید همواره تعویض و مورد نظارت قرار گیرد.
  • کمپرسور بدون روغن: این دستگاه به روان کننده نیاز ندارد و از روان کننده‌های دائمی در آن استفاده می‌شود. این مدل که تمیزتر هم هست، قابلیت نگهداری در هر فضایی اعم از گرم و سرد را داشته و عملکرد آن با فیلتر هوا بهبود می‌یابد.

همچنین باید بین کمپرسور معمولی و اینونتر تفاوت قائل شد؛ در ادامه تفاوت این دو را توضیح می‌دهیم:

کمپرسورهای معمولی در همه نوع دما از گرم تا سرد، سرمای مورد نیاز یخچال را تولید می‌کنند؛ اما برخی نقطه ضعف آن‌ها را در پایین بودن ضریب قدرت و اتلاف بیشتر انرژی می‌دانند. همچنین کمپرسورهای معمولی تک سر هستند و معمولا صدای زیادی تولید می‌کنند.

از طرفی دیگر، کمپرسور اینونتر یخچال همچون شتاب دهنده خودرو عمل کرده و در فصل‌های گرم یا طی روز که نیاز به سرمای بیشتر در یخچال است، ظرفیت دستگاه را بالا می‌برد و در فصول زمستانی و شب‌ها که هوا خنک‌تر است، مصرف برق آن را نیز کاهش می‌یابد. همچنین کمپرسور اینونتر نسبت به مدل معمولی سر و صدای کمتری نیز تولید می‌کند.

«در مجموع می‌توان تکنولوژی اینونتر را به‌روزتر و پیشرفته‌تر از مدل معمولی دانست.»

پیشنهاد مطالعه: ما یک مقاله در مورد انواع کمپرسور باد برای صنایع کشاورزی، دامپروری و شیلات تحقیق کرده‌ایم که می‌توانید از مطالب مفیدی که در آن وجود دارد، استفاده کنید.

مشخصات فنی كمپرسور يخچال چیست ؟

  • یکی از اجزای بسیار مهم کمپرسور کوچک یخچال، پمپ آن است. چرا که کمپرسور، مبرد یا همان گاز یخچال را به درون لوله پمپ می‌کند. این پمپ الکتریکی در درون یک محفظه قرار دارد و با تعدادی بیت و فنر در درون روغن معلق است. 
  • یکی از معایب پمپ باد یخچالی در گذشته، صدا و لرزش زیاد آن بوده است؛ برای همین مهم است که مشتری یا تولیدکننده یخچال از قطعه‌ای استفاده کند که دارای مصرف برق بهینه شده باشد و همچنین در حین کار، صدای زیادی تولید نکند. 
  • برخی افراد به اشتباه تصور می‌کنند که کمپرسور باد یخچالی ضعیف‌تر از بقیه انواع کمپرسورها هستند؛ اما نکته جالب اینجاست که این ابزار از قابلیت ایجاد فشار بادی بسیار بیشتری نسبت به همتایان خود برخوردار است و همچنین سلامت موتور یخچال نیز نقش مهمی در عملکرد آن دارد. برای همین ضروری است تا قدرت پمپ باد با موتور یخچال برابر بوده و موتورهای پرقدرت روی مخزن نصب شوند.

راهنمای خرید

راهنمای خرید کمپرسور یخچالی

یخچال یکی از ضروری‌ترین وسایل خانه، محیط کار، رستوران و مکان‌های دیگر است و به همین دلیل آشنایی با قطعات مختلف آن و در نهایت مراقبت از آن‌ها به شما کمک می‌کند تا بتوانید به مدت طولانی‌تری از این وسیله استفاده کرده و نیازی به تعویض آن نداشته باشید؛ یکی از مهم‌ترین قطعات موجود در یخچال، کمپرسور باد یخچالی است که در قسمت‌های بالایی روش کار و وظیفه آن را توضیح دادیم.

در بازار امروز ایران، قیمت محصولات، کمبود قطعات محصولات خارجی و دشواری خریداری آن‌ها مشتریان ایرانی را به خرید محصولات تولید داخل سوق داده و موجب شده آن‌ها توانی برای خرید محصولات باکیفیت خارجی نداشته باشند و الزاما از محصولات داخل کشور استفاده کنند. به همین دلیل، آشنایی با قطعات یخچال و کارکر هریک از آن‌ها باعث می‌شود تا در زمان خرید بتوانید سرمایه خود را بهتر هزینه کنید.

در زمان خرید موتور یخچال باید دو عامل مهم را مد نظر قرار دهید؛ فشار و حجم.

  • فشار در کمپرسور موتور یخچالی

درواقع فشار است که مشخص می‌کند که کمپرسور چه نیرویی را به کمک فشار هوا تولید می‌کند. این عامل از اهمیتی زیادی برخوردار است؛ چرا که اگر قدرت پمپ باد یخچالی کافی نباشد، یخچال نمی‌تواند وظایف خود را به درستی انجام دهد.

  • منظور از كمپرسور يخچال چیست ؟

عامل ضروری دیگر، حجم کمپرسور یخچال است که منظور از آن، اندازه مخزن برای ذخیره کردن هوای فشرده است. هر چقدر حجم بیشتر باشد، دستگاه می‌تواند مدت طولانی‌تری هوای پرفشار تولید کند.

تمامی این عوامل باعث شده‌اند تا پمپ یخچال در کیفیت و قیمت نهایی محصول تاثیر بالایی داشته باشد. اگر محصول بی‌کیفیت با کمپرسور موتور یخچالی ضعیف خریداری کنید، در نهایت با مشکلات متعددی مواجه می‌شوید؛ از جمله:

  • سوختن سیم پیچ یا ضعیف شدن آن
  • از بین رفتن آب‌بندی داخلی
  • سر و صدا و لرزش زیاد یخچال
  • و…

پیشنهاد: اگر قصد خرید کمپرسور باد دارید، می‌توانید با مراجعه به سایت پارس وکیوم، بهترین و باکیفیت‌ترین محصول را دریافت کنید.

سخن پایانی

همانطور که توضیح دادیم،  موتور یخچال ، یکی از اساسی‌ترین اجزای یخچال است که وظیفه دارد گاز و هوا را متراکم و فشرده کند. امیدواریم که به درستی دریافته باشید که كمپرسور يخچال چیست و چرا از اهمیت بالایی برخوردار است. چنانه در مورد مسايل گفته شده با سوالی مواجه شدید و یا موضوعی وجود داشت که تمایل داشتید در مورد آن بیشتر بدانید با ما در قسمت کامنت به اشتراک بگذارید تا متخصصان و مشاوران ما در سریع‌ترین زمان ممکن، پاسخگوی سوالات شما باشند.

4 پاسخ

  1. سلام لطفا معایب کمپرسور هوا یا پمپ باد یخچالی رو هم بگید که چه مواردی هستند؟ استفاده ازین نوع پمپ باد هیچ مشکلی نداره؟

    1. سلام دوست عزیز
      در حقیقت یکی از مهمترین نقطات ضعف در این نوع کمپرسور این است که نمیتوان این دستگاه را به طور دائم استفاده کرد و با آن کار کرد. برای استفاده بهینه بهتر است به ازای هر یک ساعت استفاده از کمپرسور به میزان 15 دقیقه به آن استراحت دهید در غیر این صورت کمپرسور به طور خودکار خاموش خواهد شد و پس از خنک شدن روشن میشود.

      مورد بعدی این است که این نوع کمپرسور نیازمند استفاده از روغن و تعویض روغن است و در حقیقت اویل فری نیست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *