بزرگترین تولید کننده

پمپ‌های وکیوم، بلوئر و کمپرسور هوا

گواهینامه

ISO 9001-2015

پمپ سیرکولاتور چیست و هرچیزی که لازم است بدانید!

پمپ‌ها از کاربردی‌ترین تجهیزاتی هستند که امروزه در صنایع مختلف مورد استفاده قرار گرفته و کاربردهای متعددی دارند. این دستگاه‌ها می‌توانند بر اساس فاکتورهای مختلفی دسته‌بندی می‌شوند و از تنوع بالایی برخوردارند. پمپ سیرکولاتور یکی از انواع پمپ‌های گریز از مرکز است که به منظور سیرکوله کردن مایعات استفاده می‌شود. در ادامه این مطلب از پارس وکیوم به بررسی پمپ سیرکولاتور، انواع آن، ویژگی‌ها و کاربردهای آن‌ها پرداخته می‌شود.

انواع پمپ سیرکولاتور

پمپ سیرکولاتور چیست؟

همان‌طور که گفته شد پمپ سیرکولاتور یکی از انواع پمپ‌های سانتریفیوژی است که برای به گردش در آوردن انواع مایعات مختلف استفاده می‌شود. این پمپ شامل بخش هیدرولیکی چدنی و روتور است و می‌تواند شامل پمپ‌های بدنه استیل و پمپ‌های بدنه چدنی باشد. پمپ سیرکولاتور به صورت کلی به دو دسته که دسته اول پمپ سیرکولاتور خطی (In Line) بوده که بر روی مدار نصب شده و میتواند تک قلو و یا دوقلو و چند دور باشد. از پمپ‌های خطی معمولا در به گردش درآوردن آب در سیستم‌های پخش کننده گرما استفاده می‌کنند. دسته دوم پمپ‌های سیرکولاتور پمپ سیرکولاتور زمینی (End suction) است که معمولاً در ظرفیت‌های بسیار بالا که پمپ و الکتروپمپ سنگین می‌شود مورد استفاده قرار می‌گیرد. این پمپ بر روی شاسی روی زمین قرار می‌گیرد و از لرزه‌گیرهایی جهت کاهش ارتعاشات آن استفاده می‌شود.

نحوه عملکرد پمپ آب سیرکولاتور

در کل پمپ سیرکولاتور از بخش اساسی الکتروموتور و پمپ آب تشکیل می‌شود. در این پمپ موتور الکتریکی، پروانه‌ها را به حرکت در آورده و این حرکت باعث جابجایی مایع به سمت جلو و یا به سمت بالا خواهد شد. این پمپ در حقیقت همانند یک توربین عمل می‌کند و با داشتن یک مجموعه از تیغه‌های زاویه‌دار با حرکت سریع خود مایع را به سمت جلو حرکت می‌دهند. موتور نیز که در یک پوشش ضد آب مهر و موم شده به پروانه چسبیده است. زمانی که آب به طرف بالا پمپاژ می‌شود، آب در اطراف یک سیستم سیرکولاتور به گردش در می‌آید و در نهایت به موقعیت ابتدایی خود برمی‌گردد. پمپ سیرکولاتور برای انتقال و جابجایی آب در لوله‌ها به قدرت کافی نیاز دارد و این فرآیند باید به صورت مرتب تکرار شود. این پمپ‌ها همانند پمپ خلأ در ابعاد مختلفی وجود دارند و می‌توان از پمپ‌های کوچک در کنار سیستم لوله‌کشی استفاده کرد.

 مهم‌ترین کاربردهای پمپ سیرکولاتور

پمپ‌های سیرکولاتور همانند انواع پمپ‌های دیگر می‌توانند از قابلیت‌ها و ویژگی‌های متعددی برخوردار باشند به همین دلیل کاربردهای متعددی دارند. از مهم‌ترین کاربردهای این پمپ‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • از این پمپ‌ها می‌توان به عنوان پمپ شوفاژ و شوفاژخانه استفاده کرد.
  • پمپ سیرکولاتور می‌تواند به عنوان پمپ پکیج استفاده شود.
  • این پمپ‌ها قابلیت استفاده در استخر و گردش آب را دارند.
  • این پمپ‌ها می‌توانند برای پمپاژ سیالات شیمیایی و سیستم‌های شست‌وشوی صنعتی از الکتروپمپ با جنس بدنه و پروانه استیل استفاده می‌گردد.
  • این پمپ‌ها در سیستم‌های تأسیساتی و تهویه مطبوع و همچنین برای سیرکوله کردن آب داغ استفاده می‌شوند.
  • در سیستم شستشوی صنعتی با آب داغ و سیستم گرمایشی خانگی و صنعتی به کار می‌روند.
  • این پمپ‌ها برای سیرکوله کردن آب گرم و سرد از 10- تا 130 درجه سانتی گراد استفاده می‌شود.

خرید پمپ سرکولاتور

پارامترهای مهم در انتخاب پمپ سیرکولاتور

برای انتخاب و خرید پمپ‌های سیرکولاتور همانند انواع پمپ‌های دیگر لازم است که پارامترهای و فاکتورهای مختلفی را در نظر گرفته که مهم‌ترین آن‌ها شامل موارد زیر هستند.

  • اولین فاکتور مشخص کردن میزان هد و دبی آب در گردش مورد نیاز با توجه به توجه به نوع پروژه است.
  • باید نوع پمپ از نظر زمینی یا خطی بودن مشخص شود.
  • برند و مدل پمپ سیرکولاتور از اهمیت بالایی برخوردار است و باید مورد توجه قرار بگیرد.
  • فاکتور دیگر در انتخاب پمپ سیرکولاتور قدرت و دور موتور پمپ خواهد بود.
  • نوع اتصال دنده ای / فلنجی بودن پمپ باید مشخص شود.
  • باید به قطر لوله‌های ورودی و خروجی از پمپ سیرکولاتور توجه شود.

نکات مهم در استفاده از پمپ آب سیرکولاتور

برای استفاده از پمپ‌های سیرکولاتور همانند انواع پمپ‌های دیگر لازم است که به نکات و پارامترهای مختلفی توجه داشت که مهم‌ترین آن‌ها شامل موارد زیر هستند:

  • ورودی و خروجی لوله پمپ‌های سیرکولاتور نباید نسبت به ورودی و خروجی پمپ کوچک‌تر باشد چرا که این کار موجب وارد شدن فشار به پمپ می‌شود.
  • پمپ سیرکولاتور معمولا از سروصدای کمی برخوردار است و هرگونه صدای غیر معمول در آن باید بررسی و برطرف شود.
  • پمپ‌های سیرکوله ای که دارای واسطه و کوپلینگ هستند باید به صورت ماهانه بررسی شوند از سلامت کوپلینگ آن‌ها اطمینان حاصل کرد.
  • در پمپ‌های سیرکوله ای که از واسطه و کوپلینگ برخوردارند حتما باید از گریس مورد تایید تولید کننده برای روانکاری اتصالات آن استفاده کرد.
  • تمامی قطعات و تجهیزات پمپ سیرکولاتور باید سرویس شده و در صورت نیاز تعویض یا تعمیر شوند.

قیمت پمپ سیرکولاتور

پمپ‌های سیرکولاتور همانند انواع پمپ‌های دیگر از تنوع بالایی برخوردارند و قیمت آن‌ها نیز تحت تاثیر فاکتورهای مختلفی قرار دارد و نمی‌توان نرخ مشخصی برای آن‌ها عنوان کرد. از مهم‌ترین فاکتورهای موثر بر روی قیمت این پمپ‌ها می‌توان به مواردی همچون نوع پمپ ازنظر خطی یا زمینی بودن، مواد و متریال به کار رفته در تولید پمپ، برند و شرکت سازنده پمپ، قدرت پمپ و میزان هد و دبی آن، کیفیت تولید پمپ، استانداردهای تولید، مدت زمان گارانتی پمپ، نوع کاربرد پمپ، نرخ ارز و نوسانات آن و … اشاره کرد.

جمع‌بندی نهایی

پمپ سیرکولاتور یکی از انواع پمپ‌های سانتریفیوژی است که برای به گردش در آوردن انواع مایعات مختلف استفاده می‌شود. این پمپ‌ها از ویژگی‌های منحصربه‌فردی برخوردارند و می‌توانند انواع مختلفی همچون پمپ‌های خطی و زمینی داشته باشند. از مهم‌ترین کاربردهای پمپ سیرکولاتور می‌توان به مواردی همچون استفاده به عنوان پمپ شوفاژ، پمپ پکیج، پمپ استخر، پمپ سیالات شیمیایی و … اشاره کرد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *