کمپرسور دینامیکی چیست ؟ چه کاربرد و انواعی دارد و در کجا میتوان از آنها استفاده کرد؟ کمپرسورهای دینامیکی یکی از معروفترین انواع کمپرسور است که به عنوان توربوشارژر با الگوی جریان گاز شعاعی یا محوری عمل میکند. در این مقاله، شما را با تمامی مواردی که باید در مورد این دستگاه بدانید، آشنا میکنیم؛ با ما همراه باشید.
اگر به دنبال خرید کمپرسور هوا باکیفیت از یک ارائهدهنده مطمئن هستید، پارس وکیوم میتواند بهترین انتخاب شما باشد. همچنین اگر در هر یک از مراحل خرید با سوالی مواجه شدید، میتوانید با شماره 66801373-021 تماس بگیرید تا کارشناسان و متخصصان ما شما را راهنمایی کنند.
آنچه در این مقاله میخوانیم:
- آشنایی با کمپرسور
- کمپرسور دینامیک چیست ؟
- آشنایی با عملکرد کمپرسورهای دینامیک
- انواع کمپرسور دینامیکی
- بررسی ویژگیهای dynamic compressor
- کاربردهای کمپرسور دینامیکی چیست ؟
- عوامل موثر بر قیمت
- سخن پایانی
کمپرسور چیست ؟
کمپرسورها از جمله کاربردیترین تجهیزاتی هستند ک برای تأمین هوای فشرده و کم حجم استفاده شده و میتوانند استفادههای صنعتی، نیمهصنعتی و غیر صنعتی متعددی داشته باشند. کمپرسورها انواع مختلفی داشته و بر اساس فاکتورهای متعدد در دستهبندیهای متغبر قرار میگیرند. برخی از مهمترین این فاکتورها عبارتند از:
- تعداد مراحل کار
- نوع موتور محرک
- نحوه کار و عملکرد
- سرعت یا سرعت متغیر
- فشار مکش، دهش و ظرفیت
- نحوه پاشش روغن و روغنکاری
پیشنهاد مطالعه: توضیح بیشتر در مورد معنا و مفهوم کمپرسور، در این مقاله نمیگنجد، اما شما برای درک درست کارکرد کمپرسور دینامیکی، در مرحله اول باید بدانی که کمپرسور چه کاری انجام میدهد، پس پیشنهاد میکنیم حتما با مراجعه به وبلاگ پارس وکیوم، مقاله کمپرسور چیست را مطالعه کنید.
کمپرسور دینامیکی چیست؟
کمپرسورهای دینامیکی (DYNAMIC AIR COMPRESSOR) در حقیقت به نوعی از کمپرسورهای هوای گفته میشود که تیغههای متعددی داشته و با سرعت بسیار بالایی به چرخش درمیآیند. در این تجهیزات، هوا میان پرههای چرخان پروانه، مکیده شده و باعث افزایش سرعت میشود. سپس گاز یا هوا از دیفیوزری که انرژی جنبشی هوا یا گاز را به فشار تبدیل میکند، تخلیه خواهد شد.
«این نوع از کمپرسورها برخلاف کمپرسورهای جابجایی مثبت، برای دبیهای بالا استفاده شده و کاربردهای صنعتی مختلفی نیز دارند.»
در حقیقت، کمپرسورها که در سال 1875 اختراع شدهاند، میتوانند به دو روش اصلی فشار سیالات را افزایش داده و آنها را متراکم کنند؛ کاهش حجم و افزایش سرعت. کمپرسورهای جابجایی مثبت با استفاده از کاهش حجم، به متراکم کردن سیالات، اقدام میکنند، در حالیکه کمپرسورهای دینامیکی، با استفاده از روش افزایش سرعت، این کار را انجام میدهند. انتقال انرژی به سیال در کمپرسورهای دینامیکی به طور مداوم بوده و همانطور که گفته شد در فشار پایین و دبیهای بالاتر استفاده میشوند. بر خلاف کمپرسورهای جابجایی مثبت که با جریان ثابت کار میکنند، این کمپرسورها با فشار ثابتی کار کرده و عملکرد آنها تحت تأثیر شرایط بیرونی قرار دارد.
اصول کار کمپرسور دینامیک چیست ؟
در اصل کمپرسورهای دینامیکی، بر اساس اصول ترمودینامیک کار میکنند. همانطور که گفته شد در مرحله اول هوا از طریق ورودی وارد محفظه کمپرسور میشود. زمانی که هوا از بین پرههای پروانه عبور میکند، این پرهها به هوا انرژی جنبشی داده و در اثر این انتقال انرژی، افزایش سرعت آن را باعث خواهند شد. سپس دیفیوزری که به کمپرسور دینامیکی متصل است، سرعت هوا را به فشار تبدیل کرده و سپس هوای پرفشار از طریق خروجی کمپرسور تخلیه میشود.
«لازم به ذکر است که کمپرسورهای دینامیکی دامنه عملکردی محدودی دارند و برای شرایط کاری خاص مناسب هستند.»
پیشنهاد: پارس وکیوم به عنوان نماینده aerzen در ایران، میتواند بهترین محصولات این برند را در اختیار مشتریان خود قرار دهد. برای خرید این محصولات، میتوانید از طریق سایت ما اقدام کرده و یا در واتساپ به شماره 09226431108 پیام بدهید.
آشنایی با انواع کمپرسورهای دینامیکی
کمپرسورهای دینامیکی، همانند کمپرسورهای جابجایی مثبت، انواع مختلفی دارند، اما به صورت کلی این کمپرسورها به دو دسته اصلی کمپرسورهای جریان محوری و کمپرسورهای جریان شعاعی تقسیم میشوند هرچند نوع دیگری از آنها نیز تحت عنوان کمپرسورهای توربو وجود دارند که امتیازات متعددی را در اختیار مشتریان قرار میدهند.
1. کمپرسورهای جریان محوری/Axial Flow Compressor
کمپرسورهای جریان محوری، بر اساس حرکت دادن گاز به وسیله پرههای دوار نصب شده روی روتور کار میکنند و کاربردهای متعددی خصوصاً در توربینهای گازی دارند. این کمپرسورها همچنین برای محیطهایی که به جریان و فلو زیاد گاز نیاز داشته باشند، انتخاب مناسبی هستند. لازم به ذکر است که این دستگاهها معمولاً فشار خروجی کم یا متوسطی دارند.
در داخل کمپرسور جریان محوری، جریان گاز در جهت محوری Axial بوده و علاوه بر پرههای نصب شده بر روی روتور که وظیفه انتقال انرژی از روتور به سیال را بر عهده دارند و همزمان با محور میچرخند، مجموعه دیگری از پرههای ثابت نیز بر روی بدنه دستگاه به عنوان پرههای راهنما نصب شدهاند.
«پرههای راهنما علاوه بر جهت دادن به سیال، موظف به تبدیل انرژی جنبشی به انرژی فشاری برای انتقال از یک مرحله به مرحله دیگر را دارند.»
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی بیشتر با این نوع کمپرسورها، از لینک مقابل استفاده کنید: کمپرسور محوری چیست ؟
2. کمپرسورهای جریان شعاعی /Radial Flow Compressor
این کمپرسورها که با نام کمپرسورهای گریز از مرکز نیز شناخته میشوند، با استفاده از نیروی گریز از مرکز، انرژی جنبشی گاز را افزایش میدهند. لازم به ذکر است که این کار، توسط پرههای نصب شده روی پروانه انجام میشود. نحوه عمل این کمپرسور، به این شکل است که فشار سیال با عبور از Lmpeller، دچار افزایش فشار میشود.
در نهایت، سیال بعد از ایمپلر، تغییر فشار داده و وارد یک پخشکننده میشود و سپس با کاهش سرعت سیال، فشار استاتیک آن افزایش مییابد. این کمپرسورها به دو دسته تک محوره و گیربکسی تقسیم شده و هر کدام از آنها میتوانند کاربردهای متعددی داشته باشند.
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی بیشتر با کمپرسور گریز از مرکز، وارد وبلاگ پارس وکیوم شده و مقاله انواع کمپرسور گریز از مرکز را مطالعه کنید.
ویژگی های کمپرسور دینامیکی چیست ؟
کمپرسورهای دینامیک درست مانند دیگر انواع کمپرسورها از ویژگیها، قابلیتها و مزیتهای متعددی برخوردار بوده که مهمترین آنها را میتوان در موارد زیر خلاصه کرد:
- کارایی بالا در صنایع مختلف
- اصطحکاک کمتر و در نتیجه طول عمر و دوام بالاتر
- گزینهای مناسب برای محیطهایی که به فشار بالا نیاز دارند
- استهلاک کمتر به دلیل استفادده از قطعات کمتر در زمان طراحی و ساخت
- برخورداری از راندمان و بازدهی بالا در مقایسه با کمپرسورهای جابجایی مثبت
- به صرفه بودن هزینه تعمیر و نگهداری در مقایسه با کمپرسورهای جابجایی مثبت
- ارتعاش کمتر کمپرسورهای دینامیکی و در نتیجه عدم نیاز به فونداسیون و پیسازی
«البته باید توجه داشته باشید که کمپرسورهای دینامیکی در کنار تمامی ویژگیها و مزیتهایی که در اختیار شما میگذارند، معایبی مانند هزینههای اولیه بالا، عدم پوشش ظرفیتهای پایین، داشتن صفحه فرمان پیچیده، حساسیت بالا و… نیز دارند.»
مهمترین کاربردهای کمپرسورهای دینامیکی
کمپرسورهای دینامیکی به دلیل کارایی و عملکردشان، استفادههای متعددی نیز دارند که مهمترین آنها عبارتند از:
- ماشینآلات سنگین
- استفاده در صنعت گاز
- استفاده در صنایع پتروشیمی
- استفاده در صنعت خودروسازی
- استفاده در نیروگاههای تولید برق
- استفاده در صنعت هوایی و موتور جت
- استفاده در صنایع مختلف ساخت و تولید
- استفاده در تولید انواع تجهیزات برودتی و حرارتی
- و…
«البته برای خرید این کمپرسورها حتماً باید به مواردی همچون نوع پروژه، میزان قدرت و توان کمپرسور، میزان فشار، حجم هوای تولید شده، اندازه و ابعاد کمپرسور، برنده سازنده، هزینههای راهاندازی و نگهداری، میزان تولید صدا و… توجه و دقت زیادی داشته باشید.»
پیشنهاد: برای خرید بهترین پمپ وکیوم موجود در بازار، به سایت ما مراجعه کرده و از میان انواع مختلف آن، محصول مورد نیاز خود را انتخاب کنید.
عوامل مؤثر در قیمت کمپرسور دینامیکی چیست ؟
با توجه به تنوع و تعدد کمپرسورهای هوا، قیمت آنها میتواند تحت تأثیر فاکتورها و عوامل مختلفی قرار داشته باشد که مهمترین آنها را میتوان در موارد زیر خلاصه کرد:
- عملکرد
- میزان قدرت
- توان ظرفیت
- میزان فشار
- ابعاد و اندازه
- قیمت و نوسانات ارز
- کیفیت تولید کمپرسور
- مدت زمان گارانتی کمپرسور
- سیستم خنککننده کمپرسور
- برند و شرکت سازنده کمپرسور
- و…
جمعبندی نهایی
کمپرسورهای دینامیکی نوعی از کمپرسورهای هوا هستند که با داشتن تیغههای متعدد و با استفاده از افزایش سرعت باعث افزایش فشار سیالات و متراکم شدن آنها شده و میتوانند کاربردهای متعددی در صنایع مختلف داشته باشند. این کمپرسورها به دو دسته اصلی کمپرسورهای جریان محوری و کمپرسورهای جریان شعاعی تقسیم میشوند که در مورد هریک توضیح دادیم.
چنانچه در مورد هر یک از مطالب گفته شده با سوالی مواجه شدید و یا موضوعی وجود داشت که تمایل داشتید در مورد آنها بیشتر بدانید، با ما در قسمت کامنت به اشتراک بگذارید تا در سریعترین زمان ممکن، پاسخگوی شما باشیم.