بزرگترین تولید کننده

پمپ‌های وکیوم، بلوئر و کمپرسور هوا

گواهینامه

ISO 9001-2015

بررسی تفاوت کمپرسور اسکرال و اسکرو از جنبه‌های مختلف

استفاده گسترده از انواع کمپرسورها در سردخانه‌ها و شرکت‌های صنعتی، موجب محبوبیت دو نوع کمپرسور اسکرال و اسکرو شده است. با وجود تشابه اسمی بسیاری از کاربران این دو محصول را با یکدیگر اشتباه می‌گیرند و این موضوع سبب می‌شود تا نتوانند به درستی از آن‌ها در محل مناسبی استفاده کنند و بازدهی ایده‌آل را دریافت کنند. در این مقاله می‌خواهیم شما را با تفاوت کمپرسور اسکرال و اسکرو آشنا کرده و با پاسخ به تمامی سوالات شما کمک کنیم تا با خرید محصول درست، خرید خوبی را تجربه کنید.

اگر قصد خرید کمپرسور اسکرو با بهترین کیفیت از یک ارائه‌دهنده مطمئن را دارید، پارس وکیوم یکی از بهترین انتخاب‌های شما خواهد بود. همچنین اگر در مسیر خرید با مشکلی مواجه شدید و یا هنوز به انتخاب خود مطمئن نیستید، می‌توانید با شماره 66801373-021 تماس بگیرید تا متخصصان ما به شما کمک کنند سرمایه خود را در جای درستی هزینه کنید.

آنچه در این مقاله می‌خوانیم:

تفاوت کمپرسور اسکرال و اسکرو

از آنجایی که شما برای درک فرق کمپرسور اسکرو و اسکرال باید در ابتدا بدانید که هر کدام از این ابزارها چه کاربردی دارند و چه وظایفی را انجام می‌دهند، در اولین قدم قصد داریم تا شما را با تعریف هر کدام از این دستگاه‌ها آشنا کرده و در مرحله بعدی، تفاوت چیلر اسکرال و اسکرو را شرح دهیم؛ پس با ما همراه باشید.

کمپرسور اسکرال چیست؟

یکی از انواع کمپرسورهایی که در سیستم‌های تبرید و تهویه مطبوع استفاده می‌شوند، کمپرسور اسکرال (Scroll compressor) است. اسکرال نسبت به دیگر انواع کمپرسورها، تکنولوژی پیشرفته‌تری دارد و به همین دلیل استفاده از آن برای کسانی که دانش کافی برای کار با این دستگاه را ندارند، پیشنهاد نمی‌شود. این دستگاه ظاهری استوانه‌ای شکل داشته و از دو مارپیچ ثابت و متحرک تشکیل شده است. این دستگاه‌ها همچنین در انواع سیستم‌ها مانند چیلر، هواساز و اسپلیت ایستاده مورد استفاده قرار می‌گیرند.

«کمپرسور اسکرال در تهویه مطبوع تجاری و سردخانه با ظرفیت 18 تا 35 کیلووات انجام وظیفه می‌کند.»

نکته‌ای که لازم است به آن توجه داشته باشید این است که Scroll compressor به طور کلی برای مناطق گرمسیر مناسب‌تر است. امروزه برندهای مختلفی از این محصول وجود دارند. به طور مثال، کمپرسور اسکرال دانفوس مورد استقبال گسترده کاربران قرار گرفته است؛ از دلایل این اتفاق می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • طول عمر بالا
  • کیفیت بالای قطعات
  • قابلیت مکش 100 درصد گاز
  • کاربرد وسیع در سیستم‌های تبرید و تهویه مطبوع

برند دیگری از کمپرسور اسکرال که توانسته توجه مشتریان را به خود جلب کند، کمپرسور اسکرال کوپلند است که از مهم‌ترین دلایل آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سطوح پایین صدا
  • کیفیت بالای قطعات
  • قابلیت اعتماد پذیری زیاد
  • و…

پیشنهاد مطالعه: نکاتی که ما در این مقاله در مورد کمپرسور اسکرال بیان می‌کنیم، تنها گوشه‌ای از چیزی است که برای آشنایی با این دستگاه به آن نیاز دارید. اگر می‌خواهید اسکرال را به طور دقیق‌تر و کامل‌تر بشناسید، پینشهاد می‌کنیم حتما از محتوای مقاله کمپرسور اسکرال چیست استفاده کنید.

کمپرسور اسکرال

بررسی تفاوت کمپرسور اسکرال و اسکرو ؛ آشنایی با نحوه کار کمپرسور اسکرول

نحوه کار کمپرسور اسکرال به این صورت است که دو مارپیچ یا قطعه حلزونی در داخل همدیگر قرار گرفته و موجب متراکم شدن سیال مبرد می‌شوند. در این نوع که به آن کمپرسور حلزونی نیز گفته می‌شود، یک Scroll compressor ثابت حرکت نمی‌کند و یک اسکرال متحرک با استفاده از پیوند نوسان می‌چرخد. سپس قسمت‌‎های مبرد بین دو اسکرال آرام به مرکز منتقل شده و موجب کاهش یافتن حجم گاز می‌شوند. در نهایت نیزدرگاه مرکزی به مسیر کندانسور تخلیه می‌شود.

نحوه حرکت کمپرسور اسکرال به صورت کلی در سه مرحله خلاصه می‌شود:

  1. در مرحله مکش مبرد با شروع کار دستگاه، جریان گاز سرد از شیر ورودی وارد دستگاه می‌شود و رزوه درونی با دوران خود جریان گاز را داخل مارپیچ گیر می‌اندازد.
  2. مرحله بعد که عملیات تراکم مبرد است، جریان گاز در فضای بین دو مارپیچ پیش می‌رود و دما و فشار افزایش می‌یابد.
  3. در مرحله آخر که عملیات تخلیه صورت می‌گیرد، گاز مبرد با شیر تخلیه در وسط مارپیچ ثابت به بیرون هدایت می‌شود.

پیشنهاد: یکی از محصولات پرکاربرد که عموما مورد استقبال کاربران قرار می‌گیرد، پمپ وکیوم است. اگر شما هم قصد خرید این محصول را دارید، می‌توانید از سایت ما اقدام کنید.

انواع کمپرسور اسکرال

  • مارپیچ حلزونی بیرونی ثابت و درونی دوران کننده
  • میل لنگ
  • پمپ روغن
  • روتور
  • لوله مکش
  • یاتاقان و استاتور

قطعاتی که نام بردیم، بخش از قسمت‌های اصلی، کمپرسور اسکرال هستند که هر کدام از آن‌ها، عملکرد مخصوص به خود را دارند. در این میان اما مارپیچ حلزونی به دلیل کاربردی که دارد، از اهمیت بالایی برخوردار است. از آنجایی که تعمیر هرکدام از این قطعات کار دشواری است، حفظ و نگهداری آن‌ها ضرورت بسیاری دارد.

Scroll compressor بر اساس سرعت دوان یعنی ثابت یا متحرک بودن به دو نوع تقسیم بندی می‌شود:

کمپرسور اسکرال سرعت متحرک: در این دستگاه، سرعت دوران مارپیچ قابل کنترل است و به کمک آن میزان مبرد متراکم شده را می‌توان کنترل کرد.

کمپرسور اسکرال سرعت ثابت: در این دستگاه، دوران مارپیچ ثابت بوده و امکان مدیریت آن وجود ندارد. به یاد داشته باشید که در این مدل، برای کنترل ظرفیت تنها می‌توان دستگاه را خاموش و روشن کرد.

پیشنهاد مطالعه: اگر می‌خواهید به شکلی دقیق با بهترین کمپرسورهای هوای موجود در بازار آشنا شوید، پیشنهاد می‌کنیم حتما از لینک روبه‌رو دیدن کنید: بهترین کمپرسور هوا .

اسکرال کمپرسور چیست

مزایای کمپرسور اسکرال

برای اینکه به درک درستی نسبت به تفاوت کمپرسور اسکرال و اسکرو برسید باید بدانید که استفاده از هر کدام از این دستگاه‌ها چه مزایا و معایبی برای شما به همراه دارد. لازم به ذکر است که کمپرسورهای اسکرال بخاطر مزیت‌هایی که دارند، در حال جایگزین شدن با انواع پیستونی و روتاری هستند. یکی از ویژگی‌های بارز این دستگاه، قابلیت اطمینان بالا و ساختار ساده آن در کنار قطعات کمتر است. این ابزار به خاطر برخورداری از راندمان بالا و بازدهی زیاد نسبت به کمپرسورهای سیلندر پیستونی، اتلاف انرژی کمتری دارد.

«یکی از نکات بارز اسکرال، این است که بخاطر تخلیه دائمی و تقریبا یکنواخت گاز، لرزش و صدای کمتری در مقایسه با انواع سیلندر پیستونی دارد.»

این کمپرسورها، فضای کمتری را اشغال می‌کنند و به همین دلیل، کارکردهای فراوانی در محیط‌های گوناگون دارند. در این دستگاه‌ها نبود سیلندر، پیستون و رینگ، مانع ساییدگی و استهلاک قطعات می‌شود و همچنین روغن در هوای خارجی نیست. قیمت کمپرسور اسکرال با توجه به مزایایی که نسبت به سایر انواع کمپرسور دارد نیز مناسبت‌تر بوده و آن را تبدیل به وسیله‌ای به صرفه برای کاربردهای مختلف می‎کند.

پیشنهاد مطالعه: کمپرسور گریز از مرکز چیست و چه کاربردی دارد؟ شما برای اینکه بتوانید خرید خوبی داشته باشید،‌ باید با انواع دستگاه‌های شبیه به هم آشنایی داشته باشید. یکی دیگر از کمپرسورهای موجود در بازار،‌ نوع گریز از مرکز آن است که در مقاله‌ای در وبلاگ پارس وکیوم توضیح داده‌ایم که کمپرسور گریز از مرکز چیست .

معایب کمپرسور اسکرال

از جمله معایبی که برای Scroll compressor می‌توان برشمرد، ظرفیت نسبتا پایین آن در مقایسه با کمپرسور اسکرو و کمپرسور گریز از مرکز است. این در حالیست که کمپرسورهای اسکرال نسبت به مدل‌های پیستونی و روتاری بازده بالاتری دارند. تعمیر و نگهداری انواع اسکرال، چندان به صرفه نیست و بهتر است در صورت خرابی با دستگاه دیگری جایگزین گردد. روغن کمپرسور هوا نقش مهمی در عملکرد این دستگاه دارد، به همین دلیل باید روغن کمپرسور اسکرال دائما کنترل شود. (اگر می‌خواهید بهترین روغن کمپرسور را خریداری کنید،‌ می‌توانید از مطالب مقاله راهنمای خرید بهترین روغن کمپرسور استفاده کنید.)

معمولا علل خرابی کمپرسور اسکرال نصب اشتباه آن، جا به جا شدن فازها و همچنین حمل اشتباه آن به شکل خوابیده است. به خاطر داشته باشید، مدل‌های دیگر در صورتی که اشتباه نصب شوند، روشن نمی‌شوند؛ اما در Scroll compressor در صورت نصب اشتباه، این دستگاه کار می‌کند، اما بعد از اندک زمانی می‌سوزد. همین عوامل نوع حلزونی را نسبت به دیگر انواع کمپرسور، آسیب‌پذیرتر می‌کند.

کمپرسور اسکرو چیست ؟

کمپرسور اسکرو از پرکاربردترین کمپرسورهای صنعتی موجود در بازار است که درصنایع زیادی مورد استفاده قرار می‌گیرد. عملکرد پایه‌ای این دستگاه با استفاده از حرکت دورانی دو رزوه نر و ماده در دو جهت مختلف شکل می‌گیرد. همین مورد به تنهایی باعث بالا رفتن فشار و دمای دستگاه می‌شود. از جمله مواردی که باعث می‌شود تا اسکرو به انتخاب اول بسیاری از صنایع تبدیل شود، امکان مداوم و 24 ساعته کار کردن آن است. همچنین ضریب اطمینان بالایی دارند و می‌توانند به طور مداوم به تولید هوای فشرده مشغول باشند.

از آنجایی که صحبت بیشتر در مورد کمپرسور اسکرو در این مقاله نمی‌گنجد، پیشنهاد می‌کنیم برای آشنایی کامل‌تر با این محصول مهم و کاربردی از لینک مقابل استفاده کنید: کمپرسور روتاری اسکرو چیست .

کمپرسورهای اسکرو

بررسی تفاوت کمپرسور اسکرال و اسکرو

حال که با تعریف کمپرسور اسکرال و کمپرسورهای اسکرو آشنا شدید، زمان آن است که تفاوت این دو دستگاه را مورد بررسی قرار دهیم:

  • به بیانی ساده، عمده تفاوت چیلر اسکرال و اسکرو در شکل طراحی ساختمان آن‌ها و نحوه فشرده‌ کردن مبرد است.
  • اسکرال از نظر ساختمانی و تعداد قطعات متحرک نسبت به اسکرو ساده‌تر بوده و در آن تنها از یک رزوه دورانی استفاده می‌شود.
  • در مدل Scroll compressor، استفاده از قطعات متحرک کمتر باعت کاهش اصطحکاک قطعات و بالا بردن عمر دستگاه شده است.
  • ظرفیت پایین‌تر کمپرسورهای حلزونی نسبت به اسکرو موجب شده که وقتی در فرآیندهای تبریدی نیاز به ظرفیت بالاتر است از مدل اسکرو استفاده شود.
  • نحوه آب بندی اسکرال نیز با اسکرو متفاوت است. در اسکرو، روغن کار آب‎ بندی را انجام می‌دهد؛ اما در کمپرسور اسکرال به‌ خاطر سرعت کم اجزا، تماس مستقیم عامل آب‎بندی است.
  • تفاوت کمپرسور اسکرال و پیستونی در سر و صدا و مصرف بالای مدل پیستونی است که باعث شده مقرون به صرفه نباشد و استفاده از نوع Scroll compressor محبوبیت بیشتری پیدا کند.

پیشنهاد: اگر قصد خرید کمپرسور هوا را دارید، می‌توانید از طریق سایت ما به خرید اقدام کرده و با دریافت مشاوره از متخصصان ما ببهترین تجربه خرید را برای خود رقم بزنید.

سخن پایانی

در این مقاله بررسی کردیم که تفاوت کمپرسور اسکرال و اسکرو در چیست و هر کدام از این ابزارها در چه موقعیت‌هایی کاربرد دارند. امیدواریم که مطالب گفته شده برای شما مفید بوده باشد و با فرق کمپرسور اسکرو و اسکرال به درستی آشنا شده باشید. چنانچه در مورد هر یک از مطالب گفته شده با سوالی مواجه شدید و یا موضوعی وجود داشت که تمایل داشتید در مورد آن‌ها بیشتر بدانید، با ما در قسمت کامنت به اشتراک بگذارید تا در سریع‌ترین زمان ممکن، پاسخگوی شما باشیم.

2 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *