بزرگترین تولید کننده

پمپ‌های وکیوم، بلوئر و کمپرسور هوا

گواهینامه

ISO 9001-2015

پمپ شناور چیست و چه کاربردی دارد؟

امروزه برای انتقال سیالات مختلف و پمپاژ آن‌ها در صنایع مختلف از انواع پمپ‌ها استفاده می‌شود و پمپ‌ها نیز بر اساس فاکتورهای مختلفی همچون قدرت، سرعت، نوع موتور، نحوه عملکرد، تعداد مراحل کار و … در دسته‌بندی‌های متفاوتی قرار می‌گیرند. پمپ‌های شناور یکی از انواع پمپ‌های گریز از مرکز هستند که به منظور پمپاژ آب و سیالات مختلف از چاه‌ها و مخازن بزرگ استفاده می‌شوند. این پمپ‌ها می‌توانند انواع مختلفی داشته باشند و هر کدام از آن‌ها از ویژگی‌ها و قابلیت‌هایی برخوردارند. در ادامه این مطلب از پارس وکیوم به بررسی کامل پمپ شناور، انواع آن، کاربردها و مزیت‌هایی که دارد پرداخته می‌شود.

پمپ شناور چیست؟

پمپ شناور یا Submersible Pump در اصل یک نوع پمپ گریز از مرکز عمودی است که برای انتقال آب یا سیالات مختلف از چاه‌های عمیق و مخازن مختلف استفاده می‌شود. این پمپ‌ها می‌توانند به صورت تک فاز یا سه فاز تولید شده و در ابعاد مختلفی وجود داشته باشند. این پمپ‌ها برای نصب مستغرق درون آب مناسب هستند و الکتروموتور آن‌ها توسط آب خنک می‌شود و در خروجی آن‌ها به منظور جلوگیری از برگشت آب درون لوله و آسیب به موتور از شیر یکطرفه استفاده شده است. این پمپ‌ها به دلیل آنکه در چاه‌هایی با دهانه باریک استفاده می‌شوند از قطر کمی برخوردارند و به آن‌ها پمپ میله‌ای نیز گفته می‌شود و پروانه‌ آن‌ها به صورت جريان شعاعی يا مختلط طراحی شده و قابل تراش است. پمپ شناور با نام‌های دیگری همچون الکتروپمپ شناور، شناور چاه عمیق، شناور چاه آب، پمپ شناور چاه، پمپ شناور کشاورزی، شناور چاه کشاورزی، الکتروموتور شناور و پمپ شناور آب نیز شناخته می‌شود.

ما در بلاگ صنایع پارس وکیوم مقاله ای درباره پمپ کلرزن و کاربردهای آن آماده کرده‌ایم که پیشنهاد می‌کنیم این مقاله را نیز مطالعه بفرمایید.

Submersible Pump

 

انواع پمپ شناور

پمپ‌های شناور همانند پمپ وکیوم و انواع پمپ‌های دیگر می‌توانند بر اساس فاکتورها و پارامترهای مختلفی دسته‌بندی شوند. همان‌طور که گفته شد از نظر منبع تغذیه و برق مصرفی این پمپ‌ها به دو دسته اصلی پمپ‌های تک فاز و سه فاز تقسیم می‌شوند اما مهم‌ترین دسته‌بندی آن‌ها از نظر نحوه عملکرد و دامنه کاربری است و بر این اساس به سه دسته اصلی تقسیم می‌شوند:

  1. پمپ شناور چاه عمیق (Submersible Pumps for wells) که دارای ساختاری دو لایه بوده و با نام پمپ‌های شناور شناخته می‌شوند و همان‌طور که از نام آن‌ها مشخص است برای پمپاژ سیالات از چاه‌هایی با عمق زیاد استفاده می‌شوند.
  2. پمپ‌های شناور فاضلاب و تخلیه (Submersible Sewage and Drainage Pumps) که به عنوان پمپ لجن کش نیز شناخته می‌شوند و بیشتر برای تمیز کردن استخرها، چاه‌ها و … استفاده می‌شوند و می‌توانند سیالات غلیظ را پمپاژ کنند.
  3. پمپ‌های شناور تخلیه (Submersible Drainage Pumps) که تحت عنوان پمپ کف کش نیز شناخته می‌شوند و می‌توانند استفاده‌های صنعتی و غیر صنعتی متعددی داشته باشند.

البته علاوه بر دسته‌بندی‌های عنوان شده می‌توان پمپ‌های شناور را بر اساس نحوه طراحی و ساخت نیز دسته‌بندی کرد و بر این اساس این پمپ‌ها می‌توانند به پمپ‌های جریان محوری، پمپ‌های شفت غلافی و پمپ‌های توربینی تقسیم شوند که هر کدام از ساختار، ویژگی‌ها و کاربردهای متعددی برخوردارند. همچنین بر اساس حجم سیال خروجی نیز این پمپ‌ها تنوع بالایی داشته و می‌توانند از یک تا 5 اینچ خروجی داشته باشند.

مزایا و کاربردهای پمپ شناور

پمپ‌های شناور همانند انواع پمپ‌های دیگر می‌توانند با توجه به نحوه طراحی، ساختار و ویژگی‌هایی که دارند کاربردهای متعددی داشته باشند. این پمپ‌ها از مزیت‌های متعددی همچون راندمان بالا، مصرف انرژی کم، عدم نیاز به فونداسیون، کارکرد بدون صدا، طول عمر و ماندگاری بالا، عدم نیاز به هواگیری، سازگاری با شرایط سخت دمایی و … برخوردارند و از مهم‌ترین کاربردهای آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • این پمپ‌ها در اطفاء حریق و آتش نشانی و همچنین تأمین آب اضطراری کاربرد دارند.
  • در تأسیسات تصفیه‌خانه و تصفیه آب و همچنین خارج کردن آب تمیز از چاه عمیق و نیمه عمیق استفاده می‌شوند.
  • قابلیت استفاده در سیستم آب‌رسانی مسکونی و صنعتی مانند معادن و سیستم‌های RO یا اسمز معکوس را دارند.
  • در آب‌شیرین‌کن‌های صنعتی و نیمه‌صنعتی استفاده می‌شوند.
  • می‌توانند در آب نماها، آبیاری گلخانه‌ها، آبیاری تحت فشار، زهکشی زمین‌ها و سیستم‌های آبیاری بارانی به کار بروند.
  • به منظور تقویت و افزایش فشار آب در باغات و زراعت و صنعت کشاورزی به کار می‌روند.

مهم‌ترین نکات خرید پمپ شناور

از آنجایی که پمپ‌های شناور امروزه کاربردهای صنعتی و غیر صنعتی متعددی دارند از تنوع بالایی برخوردارند و ممکن است افراد در انتخاب و خرید آن‌ها دچار چالش‌های متعددی شوند. از جمله مهم‌ترین فاکتورهایی که در زمان انتخاب و خرید این پمپ‌ها باید در نظر داشت می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • میزان عمق چاه و مخزنی که سیال از آن پمپاژ می‌شود باید مشخص شود.
  • میزان سطح ایستایی آب داخل چاه باید مشخص باشد
  • طول مسیر پمپاژ و اختلاف سطح از دهانه چاه تا محل تخلیه باید تعیین گردد.
  • جنس لوله و سایز و همچنین نوع و تعداد اتصالات مورد استفاده باید مورد توجه قرار بگیرد.
  • میزان دبی یا آبدهی پمپ شناور باید بررسی شود و این عامل می‌تواند تحت تأثیر فاکتورهایی همچون مساحت زمین، حجم آب موردنیاز، حجم مخزن یا چاه و … باشد.
  • همچنین مواردی مانند قطر دهانه چاه، طبقات شناورها، نوع الکتروموتور و … باید در زمان انتخاب و خرید پمپ شناور مورد توجه قرار بگیرد.

کاربرد پمپ شناور

خصوصیات کلی و نحوه عملکرد پمپ شناور

پمپ شناور همچون انواع پمپ‌های دیگر می‌تواند خصوصیات متفاوتی داشته باشد. این پمپ‌ها معمولاً دارای 1.5 متر کابل انعطاف‌پذیر بوده و سایز خروجی آن‌ها حداقل 1.1/4 اینچ و حداکثر 12 اینچ بوده و روان کاری آن‌ها توسط روغن‌های خوراکی یا محلول آب و گلیکول انجام می‌شود. این پمپ‌ها توان انتقال آب تا ارتفاع 800 متر را دارند و معمولاً از جنس استنلس استیل یا چدن هستند و پروانه‌های آن‌ها هم از جنس استیل، نوریل (پلاستیک مهندسی)، برنز یا چدن است.

نحوه عملکرد این پمپ‌ها به این شکل است که آب را از قسمت میانی مکش می‌کنند و با توجه به نوع کاربری می‌توانند از دو تا بیست پروانه داشته باشند. جهت گردش پروانه‌ها به‌صورت پاد ساعت‌گرد بوده و به یک شفت متصل هستند و توسط الکتروموتور به گردش در می‌آیند. سیال به‌واسطه گردش پروانه‌ها وارد پمپ شده و سپس به علت وجود نیروی گریز از مرکز، به سمت پروانه بعدی منتقل خواهد شد و این روند تا رسیدن سیال به دهانه خروجی ادامه دارد و فشار آن در هر مرحله بیشتر می‌شود. در مسیر خروجی از شیر یکطرفه جهت جلوگیری از برگشت آب به درون پمپ و در نتیجه آسیب رسیدن به آن استفاده می‌شود.

پیشنهاد مطالعه: اگر می‌خواهید بدانید که پمپ حلقه مایع چیست و چه کاربردهایی دارد، می‌توانید به وبلاگ پارس وکویم مراجعه کرده و یا بر روی لینک مقابل کلیک کنید: پمپ خلا حلقه مایع چیست ؟

قیمت پمپ شناور

پمپ‌های شناور تنوع بالایی دارند و قیمت آن‌ها نیز می‌تواند تحت تأثیر فاکتورهای مختلفی باشد و نمی‌تواند نرخ مشخصی برای آن‌ها عنوان کرد. مهم‌ترین فاکتورهای مؤثر بر روی قیمت این پمپ‌ها شامل نوع پمپ، نوع برق مصرفی، نحوه طراحی و ساختار آن، ویژگی‌ها و خصوصیات پمپ، میزان هد پمپ، برند و شرکت سازنده پمپ، نرخ ارز و نوسانات آن، استانداردهای تولید، مدت زمان گارانتی و … هستند.

جمع‌بندی نهایی

پمپ شناور نوعی پمپ سانتریفیوژی است که برای انتقال و پمپاژ سیالات از چاه‌ها به کار می‌رود و می‌تواند در صنایع مختلفی استفاده شود. این پمپ می‌تواند بر اساس نوع برق مصرفی، کاربردها و … انواع مختلفی داشته باشد و از مزیت‌های متعددی برخوردار باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *