امروزه در صنایع مختلف و متعددی از هوای فشرده و کم حجم استفاده میشود و بسیاری از تجهیزات صنعتی تحت عنوان تجهیزات پنوماتیک از قدرت هوای فشرده برای عمل کردن بهره میبرند به همین دلیل کمپرسورهای هوا از کاربردیترین تجهیزات به شمار میروند که میتوانند کاربردهای صنعتی، نیمهصنعتی و غیر صنعتی متعددی داشته باشند. در اصل کمپرسورها با صرف انرژی اولیهای که از نوع انرژی مکانیکی است هوا را با حجم اولیه زیاد به سرعت و با قدرت مکش بالا به داخل کشیده و سپس بعد از فشردهسازی آن را خارج میکند. کمپرسورها میتوانند بر اساس فاکتورهای مختلفی همچون ظرفیت، سرعت، فشار، تعداد مراحل کار، نحوه روغنکاری، نوع موتور و … دستهبندی شود. کمپرسور برقی از جمله کمپرسورهایی است که انرژی مورد نظر برای فشردهسازی هوا را از موتور الکتریکی دریافت میکند. در ادامه این مطلب از پارس وکیوم به بررسی کامل و دقیق این کمپرسورها پرداخته خواهد شد.
مطالب مهم
- تعریف کمپرسور برقی
- مزایای کمپرسور برقی
- تفاوت کمپرسور برقی و دیزلی
- کاربردهای کمپرسور برقی
- خرید کمپرسور برقی
کمپرسور برقی چیست؟
همانطور که گفته شد کمپرسور (Compressor) دستگاهی است که میتواند با کاهش حجم سیالات و متراکم کردن آنها باعث افزایش فشار در آنها شود. این تجهیزات میتوانند از موتورهای مختلفی همچون موتور بنزینی، موتور دیزلی و موتور الکتریکی برخوردار باشند. همانطور که از نام آن مشخص است کمپرسور برقی به کمپرسوری گفته میشود که از یک موتور الکتریکی استفاده کرده و نیازی به سوخت ندارند. این کمپرسورها امروزه بسیار مورد توجه قرار گرفته و در بسیاری از صنایع به کار میروند.
مهمترین مزیتهای کمپرسورهای برقی
هر کدام از انواع کمپرسورها به واسطه ویژگیها و قابلیتهایی که دارند میتوانند مزایا و متعددی داشته باشند و کمپرسورهای برقی نیز از این قاعده مستثنی نیستند. از جمله مهمترین مزیتهای کمپرسور برقی میتوان به موارد زیر اشاره داشت:
- این کمپرسورها نیازی به سوخت نداشته و برخلاف کمپرسورهای بنزینی و کمپرسور دیزلی با استفاده از قدرت برق کار میکنند.
- کمپرسورهای برقی مقرونبهصرفه تر از کمپرسورهای دیزلی هستند.
- این کمپرسورها میتوانند از نظر ابعاد و اندازه تنوع بالایی داشته باشند و بسیاری از آنها قابلیت حمل خواهند داشت و خطراتی مانند وجود مواد اشتعالزا در آنها وجود ندارد.
- این کمپرسورها نیاز کمتری به تعمیر و نگهداری دارند و برخلاف کمپرسورهای سوخت مایع از قطعاتی همچون فیلتر و … برخوردار نیستند.
- این کمپرسورها هیچگونه خسارت و زیانی برای محیط زیست نداشته و هیچگونه آلایندهای به محیط زیست وارد نمیکنند.
تفاوت کمپرسورهای برقی و دیزلی
در حقیقت میتوان با بررسی مزیتها و معایب هر کدام از انواع کمپرسورها یک مقایسه کلی و مناسب بین آنها داشت. کمپرسورهای دیزلی انواع مختلفی داشته و استفادههای صنعتی و غیر صنعتی متعددی دارند و در بسیاری از موارد به کمپرسورهای برقی ترجیح داده میشوند. این دو نوع کمپرسور را میتوان بر اساس فاکتورهای مختلفی دستهبندی کرد.
- کمپرسورهای دیزلی از قدرت بسیار بیشتری برخوردار هستند و گشتاور بالاتری در مقایسه با کمپرسورهای برق ارائه میکنند به همین دلیل برای کارهای سنگین و تحت فشار مناسبتر هستند.
- کمپرسورهای دیزلی معمولاً حجم و وزن بالایی دارند و حملونقل آنها میتواند چالشهای متعددی به همراه داشته باشد.
- معمولاً کمپرسورهای دیزلی میزان سروصدای بالایی داشته و به دلیل تولید دود میتوانند محیط زیست را آلوده کنند در حالی که کمپرسور برقی چنین مشکلاتی ندارد.
- کمپرسورهای برقی از استحکام و قدرت کمتری برخوردارند.
مهمترین کاربردهای کمپرسور برقی
در حقیقت در هر موقعیت و مکانی که نیاز به استفاده از هوای فشرده و متراکم باشد میتوان از هر کدام از انواع کمپرسورها استفاده کرد اما مواردی همچون میزان نیاز به هوای فشرده، شرایط دمایی محیط، نوع سوخت کمپرسور، حجم و فشار کار، سروصدا و … میتواند در انتخاب نوع کمپرسور مؤثر باشد. از جمله مهمترین کاربردهای کمپرسور برقی میتوان به موارد زیر اشاره داشت:
- استفاده در صنعت پتروشیمی، برق، خودروسازی، هوافضا، کشتیسازی و زیردریایی
- استفاده در تولید انواع تجهیزات برودتی و حرارتی
- استفاده در ابزارهای پنوماتیکی
- استفاده در کارگاههای کوچک صنعتی و نیمهصنعتی
- استفاده در صنایع تولید مختلف
پیشنهاد مطالعه: ما در مقالات متفاوتی در پارس وکیوم به بررسی و توضیح انواع کمپرسورها پرداختهایم؛ برای مثال برای آشنایی بیشتر با کمپرسور خطی میتوانید مقاله مربوط به آن را مطالعه کنید.
راهنمای خرید کمپرسور برقی و عوامل مؤثر در قیمت آن
کمپرسورهای برقی همانند انواع کمپرسورهای دیزلی و بنزینی میتوانند انواع مختلفی داشته باشند و بر اساس فاکتورهای متعددی دستهبندی شده و از ویژگیها و قابلیتهای متعددی برخوردار باشند. برای خرید این کمپرسورها لازم است که نکات و پارامترهای مختلفی را در نظر داشت که مهمترین آنها شامل مواردی همچون نوع پروژه و میزان نیاز به هوای فشرده، قدرت کمپرسور، حجم هوای فشرده تولید شده، اندازه و ابعاد کمپرسور و نحوه عملکرد آن، شرایط تعمیر و نگهداری کمپرسور، میزان سروصدا و قابلیت حمل داشتن، میزان برق مورد نیاز برای کار کردن کمپرسور، مدت زمان دوره کار کمپرسور، سایز مخزن و ظرفیت دستگاه و … هستند. از جمله مهمترین فاکتورهای تعیین کننده قیمت کمپرسور برقی میتوان به مواردی همچون مشخصات کمپرسور از قبیل قدرت، ظرفیت، میزان فشار و …، ابعاد و اندازه، کیفیت تولید، برند و شرکت سازنده، نرخ ارز و نوسانات آن، استانداردهای تولید و مدت زمان گارانتی و … اشاره داشت.
مطلب مرتبط: از دیگر محصولات صنایع پارس واکیوم که مورد استقبال بسیاری از مشتریان ما قرار گرفته است، پمپ وکیوم یا پمپ خلا و بلوئر هوا میباشد؛ اگر قصد خرید یا کسب اطلاعات بیشتر در مورد این محصولات را دارید، با کارشناسان ما در پارس وکیوم از طریق راههای ارتباطی موجود در ارتباط باشید.
جمعبندی نهایی
کمپرسور برقی از جمله رایجترین کمپرسورهای هوا است که امروزه بسیار موردتوجه قرار گرفته و در مقایسه با کمپرسورهای دیزلی و بنزینی از مزایای مختلفی همچون عدم داشتن سروصدای زیاد، عدم ایجاد آلودگی، قابلیت حملونقل راحتتر، عدم نیاز به سوخت، قیمت مناسب، کارایی زیاد و … برخوردارند. البته این کمپرسورها قدرت و گشتاور کمتری داشته و در مقایسه با کمپرسورهای دیزلی تحمل فشار کمتری دارند.
2 پاسخ
salm qeimate in comressor chande?
باسلام و احترام لطفا برای اطلاع از قیمت ها با کارشناسان ما از طریق شماره تماس 02166801373 تماس بگیرید.